​Yhdestoista matkustusviikko

Nyt kun “Overland 12” oli saavuttanut Etelä-Afrikan ja Kapkaupungin, Afrikan mantereen eteläisimmän kaupungin, se oli suorittanut 50 % tutkimusretken matkasuunnitelmasta.

Tiimin arvioitiin saapuvan maaliskuun lopussa. He eivät ainoastaan noudattaneet aikataulua, he saapuivat kaupunkiin itse asiassa viikon etuajassa.
Myös tämä kertoo niin retkikunnan jäsenten taidoista kuin IVECOn ajoneuvojen luotettavuudesta. Tehtävään oli valittu ja valmisteltu tiimi, joka selviäisi käsittämättömistäkin haasteista ja vaikeuksista.
Myös IVECOn Afrikan jälleenmyyjien antama apu oli myös tärkeää tavoitteiden saavuttamisen kannalta. Kun ajoneuvot tarvitsivat tiettyjä huoltotoimenpiteitä, “Overland 12” saattoi luottaa niin ystävälliseen vastaanottoon kuin asiantuntevaan palveluunkin.

Oranssi karavaani teki matkaa miltei 80 päivän ajan. Kilometrejä kertyi yli 23 000 ja ryhmä kulki 20 eri maan halki.
Se kulki Välimeren alueen talvi-ilmastosta Saharan kuivaan paahteeseen ja päiväntasaajan polttavasta kuumuudesta ja äärimmäisestä kosteudesta eteläisen Afrikan miellyttävään, leutoon ilmanalaan.

Pelottavat ja huolestuttavat hetket vaihtelivat miellyttävien kokemusten kanssa, kun retkikunta vieraili vaikkapa pienillä terveysasemilla reitin varrella olevissa kylissä. “Overland 12” jakoi niissä lääkkeitä ja steriilejä tarvikkeita, joista on huutava puute monin paikoin Afrikan mantereella.

Tiimin jäsenet saivat paikallisten asukkaiden ystävällisyydestä ja tuesta lisämotivaatiota jatkaa ja suorittaa loppuun retkikunnalle annettu tehtävä: Ivecon ajoneuvoihin ja tiimin jäseniin suhtauduttiin sekä ihaillen että uteliaasti. Lisäksi miehistön “kollegat”, afrikkalaiset kuorma-auton kuljettajat auttoivat tiimiä usein teiden muuttuessa todella kulkukelvottomiksi. Kylissä koettiin myös hauskoja hetkiä, kun lapset kerääntyivät innoissaan autojen ja miesten ympärille, tutkien autoja ja kysellen miehiltä italialaisista jalkapalloilijoista.

Näiden myönteisten kokemusten vahvistamina ja virkistäydyttyään Kapkaupungissa “Overland 12” lähti jälleen matkaan Etelä-Afrikasta kohti  Botswanaa.