​Kolmas matkustusviikko

“Overland 12” -retkikunnan miehistö ja ajoneuvot ovat kestäneet ja selvinneet Mauritanian petollisen erämaan viimeisestä vaiheesta.

Kiitos IVECOn ajoneuvojen suorituskyvyn ja “Overland 12” -miehistöjen kokemuksen, Daily 4x4 selvisi voittajana hiekan keskeltä, ja retkikunta saapui Maliin 25 päivää Torinosta lähtönsä jälkeen. Mali on maailman köyhimpiä maita, jossa lapsikuolleisuus ja lukutaidottomuus ovat ennätyslukemissa.

Timbuktussa ajoneuvot huollettiin ja tiimin jäsenet hyödynsivät vapaapäivänsä tutustumalla tähän muinaiseen kaupunkiin, joka on myös Unescon maailmanperintökohde ja tunnettu savesta rakennetuista taloistaan. Se on myös Afrikan tunnetuimpia kaupunkeja.

Seuraavana päivänä oranssinvärinen saattue ylitti Niger-virran. Kaikki autot kuljetettiin joen yli kahdella ränsistyneellä kanavaveneellä. Huolestuttavin hetki ylityksessä koettiin, kun raskaat ajoneuvot, Trakker ja Power Star, irtosivat lautalla kiinnityksistään.

Retkikunta jatkoi matkaansa pitkin hiekkaisia ja huonokuntoisia teitä ja saapui dogonien asuttamalle alueelle. Dogonit ovat etninen ryhmä Malilla, ja heidät tunnetaan erityisesti tansseistaan ja paikallisista naamioistaan. Tässä maastossa “Overland 12” -ajoneuvot suoriutuivat vaikeasta Durogonin rinteestä ennen siirtymistään kohtia Moptia, maan tärkeintä kauppasatamaa. Mopti tunnetaan myös Malin Venetsiana, sillä kaupunki on syntynyt Niger-joen keskellä sijaitseville kolmelle saarelle.

Moptista IVECOn karavaani jatkoi matkaansa polttavan auringon alla, ylitettyään varoen Bani-joen ja ohitettuaan muinaisen Djennen kaupungin. Matkan päämääränä oli Malin pääkaupunki, Bamako.