​Yhdeksäs matkustusviikko

Angolaan saavuttuaan “Overland 12” -karavaani jatkoi taivaltaan kohti eteläistä Afrikkaa, selviten voittajina niin ilmaston kuin reitinkin aiheuttamista vaikeuksista.

Kun Kongo-joki oli ylitetty proomulla, joka oli täpötäynnä paikallisia ihmisiä, samalla kun lämpötila kipusi autojen sisällä jopa 45 celcius asteeseen, retkikunta jatkoi matkaa useita päiviä ilman satelliittilinkkiä, pitkin yli metrin syvyisten kolojen täplittämiä hiekkateitä, läpi viidakon tulvivien jokien, kiiveten ylös jyrkkiä, kaltevuudeltaan jopa 60 prosenttiin nousevia rinteitä.

Overland 12” -seikkailui jatkui. Kiitos siitä kuuluu myös Ivecon Afrikassa sijaitsevien jälleenmyyjien organisaatioiden ja henkilökunnan antamalle tuelle - heidän teknisen osaamisensa ansiosta autot säilyttivät erinomaisen suorituskykynsä

Tähän mennessä Overland-karavaani oli pysähtynyt useissa Ivecon huoltopisteissä, joita on Afrikassa kaikkiaan 54: ensimmäinen pysähdys oli Ghanan Accrassa, Tanink-jälleenmyyjällä, joka on jo useita vuosia toiminut Fiat-konsernin kevyiden ja raskaiden hyötyajoneuvojen valtuutettuna markkinoijana ja huoltopalvelun tarjoajana.
Seuraava pysähdys, ennen päiväntasaajalla olevia metsiä, oli Ivecon jälleenmyyjällä Lagosissa, Nigeriassa, jossa ajoneuvot huollettiin. Näin ne saattoivat jatkaa matkaansa selvittäen vaikean reitin ongelmitta. Lopulta saattue saapui Kameruniin.
Viimeinen pysähdys oli Italmotors Kinshasassa, Kongon demokraattisessa tasavallassa: Overland-tiimi ja matkaa edeltäneinä päivinä testatut ajoneuvot saivat jälleenmyyjältä ja tämän 100 miehen vahvuiselta henkilökunnalta lämpimän vastaanoton. Vuonna 2008 toimintansa aloittanut Kinshasan jälleenmyyjä voi myös ylpeillä 4000 neliömetrin huoltokorjaamollaan ja suurella varaosavarastollaan.Täältä autokaravaani lähti jälleen liikkeelle kulkien Angolan kautta kohti Namibiaa ja saavuttaen tärkeimmän kohteensa, Etelä-Afrikan, maaliskuun lopussa. Matkan toinen puoli lähtee liikkeelle sieltä päätyen takaisin Italiaan toukokuussa.