​Kahdestoista matkustusviikko

Muutaman viime päivän aikana, Kapkaupungin pysähdyksen aikana, tiimi vaihtui toisen kerran lähdettyään Torinosta aikaisin tammikuussa.

Ryhmän johtaja, Beppe Tenti, valokuvaaja Andrea Borgarello ja IVECOn tekninen johtaja Beppe Simonato olivat ainoat ryhmään jääneet alkuperäisen tiimin jäsenet.
Uudet tulokkaat joutuivat välittömästi testiin, kun oranssi autokaravaani joutui yhden päivän aikana matkustamaan 900 kilometriä saavuttaakseen Etelä-Afrikan pääkaupungin Pretorian.

Pretoriassa IVECOn jälleenmyyjä, AFS, vaihtoi autoihin öljyt ja uudet renkaat.
Tämä huoltotarkastus oli tärkeä, sillä reitillä ei olisi muutamaan viikkoon saatavilla IVECOn teknisiä tiloja.
Pysähdyttyään Etelä-Afrikan pääkaupungissä “Overland 12” -retkikunta jatkoi kohti pohjoista ajaen noin 300 kilometrin matkan, joka erottaa Pretorian Botswanan rajasta.

Botswana on harvaan asuttu maa: maan pinta-ala on miltei kaksi kertaa niin suuri kuin Italian, mutta sen väkiluku on alle kaksi miljoonaa. 200 000 henkeä koko väestöstä asuu pääkaupungissa, Gaboronessa, jossa retkikunta myös pysähtyi ennen kuin jatkoi matkaansa kohti pohjoista.
Ja jo toisen kerran kahden viikon aikana “Overland” ylitti Kauriin kääntöpiirin: ensimmäisen kerran Namibiassa matkallaan kohti etelää ja nyt matkalla pohjoiseen. Ensimmäiset majat ilmestyivät taas tien varteen, mikä oli merkki siitä, että retkikunta alkoi jälleen lähestyä Mustaa Afrikkaa.

Ennen rajanylitystä Sambiaan, karavaani kulki Choben kansallispuiston halki. Chobe on Botswanan tunnetuin ja koko Afrikan maineikkain puisto monipuolisen ja runsaan kasvillisuutensa ja eläimistönsä ansiosta.

Saavuttuaan Sambiaan “Overland 12” -tiimi näki yhden eteläisen Afrikan upeimmista luonnonnähtävyyksistä: Victorian putoukset, UNESCOn suojelema maailmanperintökohde.
Reitti jatkui kohti pääkaupunkia Lusakaa muuttuen yllättävien rankkasateiden ja huonojen tieolosuhteiden takia erityisen vaativaksi niin ajajille kuin Ivecon ajoneuvoillekin.

Kun IVECO-tiimi saapui Sambian pääkaupunkiin, Italian suurlähetystön edustajat ja paikallinen Iveco-jälleenmyyjä ottivat innostuneesti vastaan niin miehistön kuin ajoneuvotkin. Tämä pysähdys antoi myös mahdollisuuden autojen rutiinitarkastukselle, ja samalla miehet saivat tilaisuuden rentoutua hetken vietettyään kolme kuukautta tien päällä. Näin miehet ja autot valmisteltiin kohtaamaan uudet haasteet, joita he kohtaisivat vaativalla tiellä kohti pohjoista ja Kongon demokraattista tasavaltaa.