​Kahdeksas matkustusviikko

Takana 16 000 kilometriä ja kolmannes kokonaismatkasta. “Overland 12” on Kongon tasavallassa.

Päiväntasaajan kahtia jakamaa Kongoa ja sen ilmastoa kuvaavat korkeat lämpötilat ja runsaat, päivittäiset sateet. Tällaiset sääolosuhteet suosivat tiheää ja rehevää kasvillisuutta, viidakkoa, joka kasvaa sademetsän joillakin alueilla.

Oranssi saattue matkustaa äärimmäisen vaikeissa ja vaativissa olosuhteissa, jotka antavat Ivecon “Overland”-ajoneuvoille tilaisuuden päästä osoittamaan suorituskykynsä.

Kaksi ruokailu- ja makuutilaksi muokattua legendaarista Power Star -kuorma-autoa, 330.30 ANW 6x6, ovat kuuluneet saattueeseen vuodesta 1995. Nämä jättimäiset, 20 tonnin painoiset, ilmajäähdytteiset, 300 hevosvoiman rekat ovat koko retkikunnan selkäranka.

Uutta Trakker AD380T45W, 6x6 -kuorma-autoa käytetään saattueen työpajana. Ajoneuvon 450 hevosvoiman moottori on “tehty tropiikin kestäväksi”, jotta se kestäisi korkeat lämpötilat ja Afrikan maaperän kovan rasituksen: hyväntahtoisesti “erämaan laivaksi” nimetyn uuden Trakkerin erikoiskokoonpano on Ivecon teknikoiden ankarissa maasto-olosuhteissa hankitun ja kehitetyn kokemuksen ja asiantuntemuksen ansiota.

Uudenaikainen, kokonaispainoltaan 5,5 tonnin Daily 55S18WD 4x4 on todellinen innovaatio “Overland”-karavaanissa. Tässä autossa kuljetetaan Parman yliopiston lääkäreitä ja laitteistoa, ja sitä ohjaa “mustasukkaisesti” IVECOn Beppe Simonato.

Retkikunnan kevyempi kalusto koostuu kahdesta Massif 25S15SW 4x4 “Gran Raid” -ajoneuvosta. Näissä autoissa matkustavat retkikunnan johtaja, Overlandin verkkotyöryhmä ja TV-henkilöstö.