​Seitsemäs matkustusviikko

51 päivän ja yli 14 000 kilometrin jälkeen “Overland 12” -tutkimusretki on saapunut Kameruniin.

Ennen Kameruniin saapumistaan saattue matkusti Beninin ja Nigerian halki.
Beninissä kuljettu lyhyt matka, noin 100 kilometriä, tehtiin hyvillä asfalttiteillä, eikä tiimi kohdannut minkäänlaisia vaikeuksia. Nigerian rajalla oli pitkiä viivästyksiä ja uuvuttavien keskustelujen jälkeen matkaa päästiin jatkamaan, aseistetun suojeluyksikön saattelemana, kohti pääkaupunkia Lagosia.
Afrikan mantereen runsasväkisimpiin kaupunkeihin kuuluvassa Lagosissa turvallisuus oli todellinen huolenaihe, sillä rikollisuutta on paljon.

Tässä matkan vaiheessa Overland-miehistö vieraili IVECOn uuden jälleenmyyjän luona Lagosissa, ja kaikki ajoneuvot tarkistettiin perin pohjin. Tukeakseen paikallisen Iveco-jälleenmyyjän myyntiä “Overland 12” -retkikunta sponsoroi paikallista jalkapallojoukkuetta. Aloite sai paljon kiitosta niin jälleenmyyjältä kuin paikallisilta asukkailtakin.

Lopulta oranssi saattue suuntasi kulkunsa kohti Kamerunia ja näki, miten huonoissa elinoloissa useimmat paikalliset asukkaat kamppailivat päivittäisestä elannostaan.

Vaikka tutkimusretkeä suojasivat aseistetut vartijat, ryhmä kohtasi kauhun hetkiä raja-alueen lähettyvillä ja joutui nopeasti muuttamaan suuntaa välttääkseen hallituksen joukkojen ja vallankumouksellisten väliset kahakat. Tällaiset tapahtumat ovat tavallisia tässä osassa maailmaa. On myös tavanomaista kohdata pakolaisryhmiä, jotka ovat lähteneet omista kodeistaan paetakseen levottomuuksia.

Jättäessään Kamerunin taakseen ryhmä lähti matkaamaan kohti Gabonia ja Kongoa sekä niiden päiväntasaajalla olevia viidakkoja - alueita, jotka ovat pääosin asuttamattomia ja joihin ihmiset ja ajoneuvot eivät vielä ole jättäneet jälkeään.