​Kymmenes matkustusviikko

Vietettyään tien päällä 72 päivää ja taivallettuaan 20 000 kilometrin matkan “Overland 12” saapui Namibiaan, yhteen eteläisen Afrikan maista.

Namibia on kuuluisa luonnonnähtävyyksistään, kuten vaarallisesta, luoksepääsemättömästä Luurankorannikosta, Sossusvlein korkeista hiekkadyyneistä ja Kalaharin kuivasta erämaasta, joka on muinaisen paimentolaiskansan, bushmanien, maata.

Ennen Namibiaan saapumistaan “Overland” kulki halki Angolan ja koki matkatessaan kohti maan pääkaupunkia, Luandaa, koko seikkailunsa kolme vaativinta ja vaikeinta päivää sitten Torinosta lähdön.

Se, mikä paperilla näytti suhteellisen lyhyeltä hiekkatienpätkältä, olikin tosiasiassa olematon polku halki trooppisen sademetsän. Ilman ainuttakaan kiintopistettä tai vihjettä oikeasta suunnasta, “Overland”-tiimiltä kului muutaman kilometrin matkaan useita tunteja, kun autot selviytyivät kaatumatta 70 prosentin kulmassa olevista rinteistä.
Luovuttamatta, pysähtymättä: se on aitoa “Overland”-henkeä.

Tätä henkeä voidaan ilmaista myös hämmästyttävillä numeroilla.
“Overland”-projekti, nyt jo kahdestoista, lanseerattiin vuonna 1995. Kunnianhimoinen päämäärä oli tuolloin matkustaa maailman ympäri IVECO-kuorma-autoilla, piirtäen muotokuvaa planeetastamme ja tutkimalla sen syrjäisimpiä kolkkia:

- yli 270 000 kilometrin matka takana (melkein seitsemän kertaa maapallon ympärysmitta)
- 4 ylitettyä mannerta (Eurooppa, Amerikka, Aasia ja Afrikka)
- vierailtu 122 maassa
- tehty 11 tutkimusretkeä
- 1 145 matkapäivää eli yli kolme vuotta
- 115 RaiUnon esittämää jaksoa

Seuraava tärkeä päämäärä, jonka “Overland 12” saavuttaisi lähipäivinä, oli Etelä-Afrikka, tutkimusretken kääntöpiste ja maa, joka isännöi jalkapallon maailmanmestaruuskisoja kesäkuussa 2010.