​Neljäs matkustusviikko

Neljä viikkoa sitten 15 miestä ja 6 oranssinväristä autoa lähtivät “Overland 12” -tutkimusretkelle Ivecon pääkonttorista Torinossa.

Matkustettuaan Marokon Atlantin puoleista rannikkoa pitkin retkikunta alkoi siirtyä hiljalleen Länsi-Afrikan puolelle, ylittäen näkymättömän Kravun kääntöpiirin. Karavaani saapui Liberiaan Malin, Guinea-Conakryn ja Sierra Leonen kautta.

“Overland 12” siirtyi sademetsän alueelle ja jätti samalla taakseen niin kivikkoisen erämaan ja Marokon rappeutuneet asfalttitiet kuin Saharan ja sen vaikeakulkuiset hiekkatietkin.

Kuumassa ja kuivassa erämaan ilmastossa oli valtavia eroja päivä- ja yölämpötilojen välillä, mutta nyt retkikunta sai totutella kuumaan ja erittäin kosteaan trooppiseen ilmastoon, jossa lämpötila nousee yli 40 celcius asteeseen.

Lisäksi asfalttiteitä ei ole muutamaan päivään ollut enää ollenkaan, ja tiet muuttuvat nyt kaiken aikaa yhä vaikeakulkuisemmaksi maastoksi. Retkikunnan kulkema matka jaetaan 200 kilometrin jaksoihin, joiden aikana autoja ohjataan jokiuomien, jyrkkien pudotusten ja syvien kahluupaikkojen läpi. Vaativa maasto tekee ajamisesta uskomattoman työlästä.

Tämä osuus matkasta vaatii erityisen paljon niin miehistöltä kuin ajoneuvoilta. Ryhmässä näkyy tarve löytää hyvä reitti - ja ennen kaikkea tarve kunnolliseen yöuneen, mikä on vaikeaa kuumassa ja kosteassa ilmastossa.

Mutta kaikki ryhmän jäsenet olivat lähteneet yhdessä mukaan tähän vaikeaan, mutta aitoon ja autenttiseen seikkailuun - ja he myös selvisivät siitä ylpeinä ja täynnä uutta energiaa. 30 päivää matkan aloittamisen jälkeen ja jokaisen ryhmän jäsenen ponnistelujen ansiosta tutkimusretken arviointi oli erinomainen. Aiempien “Overland”-tutkimusretkien tapaan IVECO-ajoneuvot säilyttivät nytkin maineensa korvaamattomina ja luotettavina matkakumppaneina.