​​Turvallisuus

​Ennaltaehkäisyn tärkeys

Uusi Eurocargo suojaa kuljettajaa ja kuormaa: sen lisäksi, että Eurocargo on tukeva ja sen passiivinen turvallisuus on hyvä, sen ohjauspyörässä on nyt myös varusteena airbag – upouusi turvatoiminto. Myös aktiivinen turvallisuus on parantunut kuljettajan apujärjestelmään (vakiovaruste) asennettujen uusien elektronisten laitteiden ansiosta.

Kaistanvaihdon varoitusjärjestelmä (LDWS) varoittaa kuljettajaa, jos ajoneuvo poistuu kaistalta vahingossa. Tuulilasiin asennetun kameran avulla järjestelmä tunnistaa tiemerkit ja antaa äänimerkin, jos ajoneuvo vaihtaa kaistaa ilman, että kuljettaja antaa siitä merkin.

Ajonvakautusjärjestelmän (EVSC) lisäksi Kehittynyt hätäjarrutusjärjestelmä (AEBS) auttaa välttämään kuljettajan tarkkaavaisuuden puutteesta johtuvat onnettomuudet. Järjestelmä mittaa etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon ja laskee mahdollisen törmäysajan; kaksinkertainen varoitusjärjestelmä käynnistyy ennen kuin jarruja käytetään. Jos esteet ovat liikkuvia, järjestelmä toimii automaattisesti ja hidastaa ajoneuvon nopeuteen 32 km/h törmäyksen välttämiseksi. Jos este on kiinteä, järjestelmä voi estää törmäyksen tai säädellä sitä hidastamalla nopeutta 10 km/h. Varoitus: AEBS ei takaa, että törmäykset vältetään, eikä se kykene poistamaan huolimattoman ajon aiheuttamia vaaratilanteita.

a_CTA_Kampagne_FI.png

​​Näiden uusien laitteiden ansiosta uusi Eurocargo vastaa marraskuusta 2015 voimassa olevan uuden lainsäädännön vaatimuksia (komission asetus EU 347/2012).

Uudet turvallisuusominaisuudet eivät lopu tähän. Mukautuva vakionopeudensäädin (ACC) säätää nopeutta säilyttäen etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon. Tämä toteutetaan käyttämällä samaa AEBS-tutkaa (jonka alue 120 metriä) automaattisen tominnan toteuttamiseksi, ensin vääntömomenttia pienentämällä, sitten moottorijarrua ja lopuksi käyttöjarrua käyttämällä.

Ajoturvallisuutta ja näkyvyyttä parantavat vakiovarusteena LED-huomiovalot (DRL). Myös Xenon-ajovalot ovat pyynnöstä saatavilla. Ohjauspyörän ohjaimet audio- ja Bluetooth™-laitteille parantavat liikenneturvallisuutta, ja niiden ansiosta kuljettaja voi keskittyä liikenteeseen.

Uusi Eurocargo
Lataa