​Deveti teden potovanja

​Uspešno premagane podnebne in terenske razmere so karavano “Overland 12” pognale na pot iz Angole proti južnemu delu Afrike; vozila Iveco so se s pomočjo njihovih voznikov postavila po robu vsem težavam na poti.

Reko Kongo je ekipa prečkala na splavih, ki si jih je delila z lokalnim prebivalstvom: visoke temperature, tudi do 45 stopinj znotraj vozil, brez satelitskih povezav, uničena cesta z luknjami, globokimi več kot en meter, vlažna džungla in mogočni klanci (tudi do 60%) so bili stalni sopotnik na tem delu poti.

Avantura ekspedicije “Overland 12” se lahko nadaljuje tudi s podporo, ki jo ekipi nudijo osebje in prodajalci Iveca v Afriki. Vozilom nudijo tehnična podporo in jih tako ohranjajo v optimalnem stanju, članom ekipe pa omogočajo počitek in pridobitev energije po napornih dneh v nemogočih razmerah.

Team Overlanda je do sedaj obiskal 54 servisnih točk Iveco, razširjenih po celotni Afriki. Prvi postanek je bil v Gani, v mestu Accra, pri pooblaščenem prodajalcu Tanink, ki je že nekaj let zastopnik komercialnih in tovornih vozil Skupine Fiat.

Preden se je karavana podala na pot skozi ekvatorialni gozd, je opravila še en postanek, in sicer pri novem nigerijskem prodajalcu Iveco v Lagosu. Tu so bila vozila temeljito pregledana, kar je prispevalo k nemotenem nadaljevanju naporne poti proti še enemu prodajalcu Iveca, CAMIju. Z dodatnim pregledom so bila vozila pripravljena na pot do Kameruna.
Za zadnji postanek so izbrali prodajalca Italmotors v Kinshasi, mestu v Demokratični Republiki Kongo. Utrujeno ekipo Overlanda je lepo sprejelo osebje Ivecovega prodajalca, ki je svojo 4000 m2 veliko delavnico in skladišče rezervnih delov slovesno odprl leta 2008.

Od tu se je ekspedicija podala na novo avanturo: z vstopom v Angolo je nadaljevala potovanje proti Namibiji, da bi, konec marca, dosegla prvi veliki cilj, Južno Afriko: od tu se bo začela drugo polovica potovanja, ki se bo maja zaključilo v Italiji.