​Deseti teden potovanja 

​Po 72. dnevih in 20.000 prevoženih kilometrih je “Overland 12” prispela v Namibijo, eno izmed držav Južne Afrike.

Država je znana po svojih naravnih lepotah, kot so Obala okostnjakov, visoke peščene sipine Sossusvleila in puščava Kalahari, zemlja antičnega nomadskega naroda Bušmanov.

Pred prihodom v Namibijo, je “Overland” prečkala Angolo in, da bi lahko prišla do angolske prestolnice Luande, je oranžna karavana preživela tri, do sedaj, najnapornejše dni.

Za pot skozi tropski gozd, ki je na zemljevidu izgledala precej kratka, se je izkazalo, da sploh ne obstaja. Team “Overlanda” je brez vsakršnih navodil in smernic potreboval več ur za premagovanje te poti, vozila pa so se spopadala tudi s 70% klanci.
Trma in pogum vseh članov ekipe ter učinkovitost vozil IVECO so omogočila napredovanje odprave.

Brez predaje, brez postanka; to je geslo, ki velja za ekipo “Overlanda”. Geslo, ki ga z lahkoto prevedemo tudi v številke.
Projekt “Overland”, ki poteka že dvanajstič, se je razvil leta 1995. Glavni namen tega projekta je bil potovanje oranžnih tovornjakov IVECO okoli sveta:

- več kot 270.000 prevoženih kilometrov (kar je enako skoraj sedemkratnemu obsegu Zemlje)

- prevožene štiri celine (Evropa, Amerika, Azija in Afrika)

- 122 obiskanih držav

- 11 zaključenih odprav

- 1.145 dni potovanja, torej več kot tri leta

- 115 oddaj, predvajanih na RaiUno

Naslednji pomembni cilj, ki ga bo “Overland 12” dosegel v naslednjih dneh, je Južna Afrika, država, ki bo junija gostila Svetovno nogometno prvenstvo.