​Sedmi teden potovanja

​Po 51. dneh in več kot 14.000 prevoženih kilometrih je odprava “Overland 12” prispela v Kamerun in tako vstopila na geografsko območje ekvatorialne Afrike.

Pred prihodom v Kamerun je ekspedicija prečkala Benin in Nigerijo.

Približno stokilometrska vožnja po Beninu je potekala brez večjih težav in po dobrih, asfaltiranih poteh. Na meji z Nigerijo pa so si sledila dolga čakanja in pregovarjanja za vstop v državo. Z oboroženim spremstvom se je karavana približevala nigerijskemu mestu Lagos. Zaradi visoke stopnje kriminalitete je v tem, najštevilčnejšem afriškem mestu, varnost zelo ogrožena.

Med tem postankom, je team Overlanda obiskal novega prodajalca IVECO v Lagosu: medtem ko so vozila temeljito pregledovali, so se člani ekipe udeležili promocijskih iniciativ prodajalca, ki je sponzoriral mlado nogometno moštvo.

Oranžna karavana je nato nadaljevala svojo pot proti Kamerunu. Pot jih je zanesla skozi revne četrti, ki onemogočajo dostojno življenje svojih prebivalcev.

V bližini mejnega prehoda so ekipo prestrašili spopadi, ki so potekali med uporniki in policijo, in zaradi katerih so morali, kljub oboroženemu spremstvu, hitro spremeniti pot.

Okoliščine, v katerih se je v zadnjih dneh znašla Overland 12, je njene člane povezala z begunci, ki so jih nenehni spopadi prisilili, da so zapustili svoje hiše.

Iz Kameruna bo karavana šla proti Gabonu in Kongu, pri čemer bo potovala skozi ekvatorialni gozd, kjer poti komunikacije ni: vozila Iveco in člani odprave pa so tudi tokrat pripravljeni na nov boj, ki jih čaka na poti do zastavljenega cilja.