​Odprava "Overland 12" je prispela v Mavretanijo

​Karavana Overland 12 se je 7. januarja izkrcala v Tangeru in nadaljevala svojo pot po Maroku vzdolž atlantske obale.

Med postanki je obiskala najpomembnejša in najlepša maroška mesta: od prestolnice Rabat do Dakhle, preko mesta El Jadida, ki je pod okriljem Unesca. V Rabatu je team Overland obiskal in razveselil otroke, ki se v tamkajšnji bolnišnici zdravijo za talaksemijo.

Oster puščavski veter ni povzročal večjih težav odpravi Overland 12, ki je po prečkanju kamnite puščave na jugu Maroka, končno prispela v Mavretanijo. V mestu Nouadhibou je ekipa naletela na edinstveno doživetje ob pogledu na največje pokopališče ladij na svetu.

Kolona vozil IVECO je premagovala naslednjih 474 kilometrov skozi puščavo, tudi ko so se temperature približevale 35 stopinjam. Naporna puščavska pot jih je pripeljala do mesta Nouakchott, ki je glavno mesto in, z 800 tisoč prebivalci, tudi najbolj naseljeno središče v Sahari.

Po postanku v mavretanski prestolnici, se je ekipa podala naprej proti Kiffi, drugemu najpomembnejšemu mestu v jedru mavretanske puščave. Dolgo asfaltirana pot, ki povezuje Nouakchott in Kiffo, imenujejo "Road of Hope" ali "Transmavretanija"; to je 1100 kilometrov dolga pot skozi puščavo, ki poteka od prestolnice vse do Neme.

Pod močnim soncem in pri vse višjih temperaturah so člani ekipe z vozili IVECO prečkali peščeno puščavo in tako uspeli premagati težko prehoden teren; naslednja postaja je bila Mali.