​LETA 1975 JE BIL USTANOVLJENO PODJETJE IVECO:

​Praznujmo naših prvih 40 let skupaj!

IVECO: 40 let odličnosti, 150 let izkušenj

IVECO praznuje 40. rojstni dan - pomemben mejnik za večje podjetje, ki je sooblikovalo zgodovino globalnega komercialnega transporta.

​Podjetje se je podalo na trg leta 1975, ko je bilo ustanovljeno z združitvijo petih podjetij, z več kot 150 let izkušenj v oblikovanju in izdelavi industrijskih vozil: Magirus-Deutz, Fiat, Lancia, Unic in OM. Prek prevzemov, združevanj in mednarodnih skupnih vlaganj, IVECO zakoraka med največje in glavne svetovne akterje v cestnem prometu. To pomeni, postati podjetje s trdnim “know-how”, ki lahko kar najbolje izrazi tehnološke inovacije in se potrjuje tako v proizvodnji kot tudi poslovanju na najpomembnejših razvitih trgih kot tudi nastajajočih trgih.

Danes ima IVECO proizvodne obrate v Evropi, na Kitajskem, v Avstraliji, Braziliji ter Afriki, in ima poslovne objekte v več kot 160 državah. Obstaja veliko ciljev, ki jih je, zahvaljujoč stalnim tehnološkim inovacijam, IVECO​ dosegal skozi vsa ta leta, med njimi tudi nagrado “International Truck of the year 2013” s Stralis-om in “International Van of the Year 2015” z Daily-em.

Štirideset let uspeha, 150 let delaovanja z roko v roki s strankami, z visoko zmogljivimi vozili, ki so postali protagonisti na cestah po vsem svetu. In še vedno prenašajo sporočilo o zanesljivosti, tehnoloških inovacijah in trajnostnega prometa.​