​Enajsti teden potovanja

​Ko je odprava “Overland 12 prispela v Južno Afriko, natančneje v Capetown, najjužnejšo prestolnico celotne afriške celine, je opravila 50% zastavljene poti.

Karavana je anticipirala svoj prihod celo za teden dni, saj je bil postanek v Južni Afriki predviden šele v zadnji dneh marca.
S tem so člani ekipe še enkrat pokazali in dokazali svojo profesionalnost, vozila IVECO pa svojo zanesljivost; skupaj tvorijo izbran team, ki je sposoben premagovati nepredstavljive ovire. Pomemben dejavnik, ki je pripomogel k uresničitvi ciljev odprave, je bila podpora pooblaščenih prodajalcev IVECO v Afriki, ki so bili vedno na voljo za temeljit pregled vozil.

Oranžna karavana je v skoraj 80. dneh prevozila več kot 23.000 kilometrov in prečkala 20 držav.
Potovanje se je nadaljevalo tudi ob prehodih iz sredozemske zime v suho vročino saharske puščave, od visokih temperatur in nevzdržne vlažnosti ekvatorialnega območja do zmernega poletja v Južni Afriki.

Trenutki potrtosti in nejevolje so se izmenjavali z občutenjem sreče, kot pri obisku majhnih bolnišnic, kjer je ekipa “Overland 12” lahko prispevala zdravila in sterilne potrebščine, ki jih na tem območju še tako primanjkuje.

Prijateljstvo in podpora lokalnega prebivalstva so ekipi dajali še dodaten zagon za končanje zastavljene misije. Vozila Iveco in člani ekipe so bili sprejeti z veliko mero spoštovanja in zanimanja. Afriški kolegi »tovornjakarji« so z veseljem ponudili pomoč, ko se je pot prelevila v neprehodno goščavo. Odpravo so razveselili tudi otroci iz vasi, ki so jih prepotovali: velikokrat so se pridružili na vozilih in si z zanimanjem ogledovali vozila ter spraševali po znanih italijanskih nogometaših.

S temi pozitivnimi izkušnjami in s povrnjenimi močmi, je “Overland 12”zapustila Capetown in se napotila proti Botswani.