​Šesti teden potovanja

​Po šestih tednih od začetka potovanja, se odprava “Overland 12” nahaja v mestu Lomè, prestolnici Toga. Oranžna karavana je tako dosegla deveto od 28. afriških držav, ki si jih zastavila prepotovati.

Preden so prišli do Toga, se je v Accri zamenjal del moštva: kot je bilo dogovorjeno že na začetku odprave, so nekateri člani zapustili ekspedicijo in so sedaj že doma.
Pri predaji mest so čustva preplavila vse prisotne; tako tiste, ki so dvomili, da so dovolj usposobljeni za nadaljevanje misije, kot tiste, ki so svojo nalogo že opravili. Slednji so se poslovili z zavedanjem, da je bila to edinstvena in nepozabna preizkušnja. Nostalgijo, ki so jo občutili ob prihodu domov, so šaljivo poimenovali “ bolezen Overlanda” .

Menjava dela ekipe je nujna zaradi stresa in nevarnosti, ki se pojavijo pri preživljanju tako zahtevne preizkušnje.
Potovanje poteka skozi politično nestabilne države, območja brez infrastrukture in področja, kjer so vojaški spopadi pustili strašne posledice (kot npr. minska polja).
Še večjo nevarnost predstavljajo nalezljive bolezni. Preventivno so vsi člani prejemali cepiva in druga potrebna zdravila proti rumeni mrzlici, tifusu in malariji, ki so razširjene po afriški celini.

Tako kot team, so bila tudi vozila IVECO pred odhodom pregledana in pripravljena na zahtevno preizkušnjo, ki jih je čakala. Pregled je temeljil predvsem na zagotavljanju mnogostranskosti delovanja, kar omogoča premagovanje dolgih in zahtevnih razdalj, tudi izven cestišča.
Prav ti natančni pregledi združeni s kakovostjo vozil IVECO, ki je že sama po sebi odlična, omogočajo vozilom “Overlanda 12” nadaljevanje zastavljene poti.