​Jedanaesta nedelja putovanja

​Sada, kada je stigao do Južnoafričke Republike, odnosno do Kejptauna, najjužnijeg grada u Africi, “Overland 12” je ostvario 50% planirane ekspedicije. Dolazak tima je bio planiran za kraj marta, ali oni zapravo nisu ispoštovali plan, s obzirom da su stigli nedelju dana ranije.

Ovaj neverovatni rezultat je još jedan od pokazatelja izuzetnih sposobnosti ljudi i pouzdanosti Iveco vozila. Tim je bio odabran i pripremljen tako da se suprotstavi i prevaziđe nezamislive izazove i poteškoće.

Još jedan od važnih faktora koji je doprineo uspešnom ostvarenju cilja ove ekspedicije, bila je pomoć koju su pružili Iveco dileri širom Afrike. Onda kada je bilo neophodno da se na vozilima izvrše određene intervencije, “Overland 12” je mogao da računa na njihovu dobrodošlicu i stručnu pomoć.

Narandžasti karavan je putovao skoro 80 dana i prešao je preko 23.000 kilometara , i prošao kroz 20 zemalja.

Krenuo je iz zimskih uslova, u oblasti Mediterana, do suve vreline Sahare, zatim na visoku temperaturu i vlažnost ekvatora, da bi na kraju stigao do prijatne klime u južnoj Africi.

Trenuci velike zabrinutosti i straha su se smenjivali sa ugodnim momentima prilikom poseta malim zdravstvenim ustanovama u selima koja su se nalazila na putu i u kojima je “Overland 12” delio medicinski i sterilni materijal koji je izuzetno redak u mnogim delovima afričkog kontinenta.

Prijateljstvo i podrška koju je pružalo lokalno stanovništvo, za članove tima su značili motivaciju da nastave dalje i završe svoju misiju: Iveco vozila i tim su dočekivani sa velikim divljenjem i i radoznalošću, a njihove “kolege”, afrički vozači kamiona su često priskakli u pomoć kada su kamioni bili zaista zaglavljeni. Međutim, bilo je i zabavnih momenata u selima kroz koja su prolazili, na primer, kada su deca sa puno entuzijazma prilazili vozilima i ljudima u njima, proučavajući kamione i postavljajući razna pitanja o italijanskim fudbalerima.

Nakon ovog pozitivnog iskustva, i pošto su napunili baterije u Kejptaunu, “Overland 12” je ponovo krenuo kroz Južnoafričku Republiku prema Bocvani.

Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: 9cf309a0-f9a5-8089-37b2-cd5475693732.