​Osma nedelja putovanja

​Nakon pređenih 16.000 m, trećine od ukupnog puta misije, “Overland 12” je u Republici Kongo.

Kongo, koga ekvator deli na dva deli, karaterističan je po visokim temperaturama i obaveznim svakodnevnim pljuskovima. Ovakvi atmosferski uslovi pogoduju razvoju retke i bogate vegetacije, džungle, koja u nekim predelima prelazi u kišne šume.

Narandžasti konvoj sada prolazi kroz veoma teške i nepristupačne uslove koji Iveco “Overland” vozilima omogućavaju da savršeno prikažu sve svoje izvanredne mogućnosti.

Dva legendarna vozila “Velika šolja” (Power Star), model 330.30 ANW 6x6, koja su adaptirana da služe kao kantina i spavaonica, deo su konvoja još od 1995. godine. Ovi giganti od po 20 tona i sa 300 konjskih snaga su glavni oslonac čitave ekspedicije.

Novi Trakker AD380T45W, 6x6 sa 16’stepenim menjačem sa servo pojačivačem, predstavlja pokretni servis za ovaj konvoj. Ovo vozilo sa 450 konjskih snaga je bilo “tropizovano” kako bi bilo u stanju da izdrži visoke temperature i visoke napore koje nalaže vožnja kroz Afriku: simpatično nazvano, “pustinjskim brodom”, ovaj novi Trakker poseduje specifičnu konfiguraciju, koja je nastala zahvaljujući Iveco iskustvu i koja je namenjena prevazliaženju ekstremnih vandrumskih, veoma zahtevnih, uslova.

Moderni Daily 55S18WD 4x4, od 5.5 tona ja prava novina za “Overland” karavan. U ovaj furgon je ugrađena medicinska oprema i oprema Univerziteta u Parmi i njega “ljubomorno” vozi Beppe Simonato.

U laka vozila koja se nalaze u karavanu spadaju i dva Massif-a 25S15SW 4x4 “Velika Tra”: kojima samo ime kaže da su istovremeno i veoma pokretni i veoma snažni. U ovim vozilima se nalaze vodič ekspedicije, mrežni tim Overland-a i TV operateri.

I upravo zahvaljujući ovim izuzetnim IVECO vozilima, ekspedicija stiže u Republiku Angolu po planu, uprkos teškim klimatskim uslovima i komplikovanom rasporedu.

Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: e5ef09a0-09aa-8089-73e1-a62954cc098f.