​Ekspedicija "Overland 12" stiže u Mauritaniju

​Nakon što je feribotom stigao u Tanger, 7. januara, konvoj Overland 12 je prešao preko Maroka duž atlantske obale i pritom je prošao kroz neke od najznačajnihjih gradova u Maroku: od glavnog grada, Rabata, preko Dakle, do El Džadide, koji je zaštićen od strane UNESCO-a. U Rabatu, tim Overland-a je posetio Dečiju bolnicu i susreo se sa timom lekara i dece koja boluju od talasemije i koja su mogla izbliza da vide specijalna narandžasta IVECO vozila.

Nakon prelaska kroz pustinju sa predelima kao na mesecu, u južnom Maroku, konvoj Overland 12 je konačno ušao u Mauritaniju, nakon što je, bez posledica, prošao kroz veoma otežane uslove snažnih vetrova i pustinjskih dina. U sledećoj fazi, konvoj stiže u Nouadhibu i biva svedok jedinstvenog spektakularnog prizora najvećeg groblja brodova na svetu.

Iveco konvoj prelazi narednih 474 kilometara kroz pustinju, na temperaturi od 35° C, a zatim nastavlja prema prestonici Mauritanije, Nouakčotu, koji sa 800 hiljada stanovnika predstavlja najveći grad u Sahari.

Usledila je pauza u glavnom gradu. Ekspidicija nakon toga nastavlja ka Kiffi, u srcu Mauritanske pustinje, ka gradu koji je u ovoj zemlji drugi po značaju. Put koji povezuje Nouakčot sa Kifom naziva se "Put nade" ili "Transmauritanija" - 1100 km asfaltiranog puta kroz pustinju od glavnog grada do Neme.

Sve vreme na suncu i konstantno na visokim temperaturama, učesnici ekspedicije Overland 12 i konvoj IVECO vozila su na putu za Mali neustrašivo savladavali zastrasujuću peščanu pustinju, prelazeći preko geografski i klimatski veoma nepovoljnih područja.

Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: 3bef09a0-c994-8089-37b2-c6d6af01f0f8.