​Deveta nedelja putovanja

​Nakon dolaska u Angolu, karavan “Overland 12” je nastavio svoje putovanje prema Južnoj Africi, prelazeći kroz veoma teške klimatske i uslove na putu: članovi tima su veoma pažljivo vozili Iveco vozila, prelazeći pritom kroz neke situacija koje su na ivici mogućeg.

Nakon prelaska preko reke Kongo, čamcima nakrcanim lokalnim stanovništvom i na temperaturi koja je u vozilima dostizala i do 45 stepeni, putovanje je na nekoliko dana nastavljeno bez satelitske veze i to preko blatnjavih puteva sa rupama od preko metar dubine, klizavim potocima kroz džunglu i nagibima koji su u nekim slučajevima išli i do 60 stepeni.

“Overland 12” avantura je nastavljena. Dobrim delom zahvaljujući podršci i organizaciji koju je pružilo osoblje Iveco afričkih dilera, pružajući svu tehničku podršku koja je bila neophodna da vozila ostanu u dobrom stanju, kao i uslove koji će učesnicima omogućiti da obnove svoju energiju, nakon dana i noći provedenih u vozilima, u veoma stresnim uslovima.

Do sada se Overaland karavan zaustavljao u nekoliko od ukupno 54 Iveco servisa koji postoje u Africi: prvo zaustavljanje je bilo u Gani, tj. u Akri, kod dilera Tanika, koji ima višegodišnji ugovor za prodaju i servisiranje lakih i teških vozila iz Fiat Grupe. Sledeće zaustavljanje, pre ekvatorske šume, bilo je kod novog Iveco dilera u Lagosu, u Nigeriji, gde je na vozilima obavljen kompletan detaljan servis, koji im je omogućio da nastave sa prevazilaženjem prepreka na putu bez problema i da uspešno stignu do Kameruna, odnosno do sledećeg dilera CAMI-ja, u Kamerunu.

Poslednje zaustavljanje je bilo od Italmotors-a u Kinšasi, u Demokratskoj Republici Kongo: Overland vozila i članovi posade koji su bili veoma iscrpljeni prethodnima danima vožnje, ovde su dočekani veoma toplo od strane stotinak ljudi koji sačinjavaju osoblje ovdašnjeg dilera koji je otvoren 2008. godine i koji poseduje servis na 4000 kvadratnih metara i veliki magacin rezervnih delova.

Ekspedicija će ponovo krenuti odavde i ući će u Angolu, a odatle će putovati prema Namibiji, da bi na kraju dostigla svoj konačni cilj, a to je Južna Afrika krajem marta; druga polovina putovanja će krenuti odatale, nazad ka Italiji gde je planiran povratak u Maju.

Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: 12f109a0-e9f2-8089-73e1-a6b33178a0de.