Iz europe u svijet

Iveco je imao međunarodnu crtu od svog osnivanja.

Godine 1975. pet dobrostojećih tvrtki iz tri različite europske zemlje (Italija, Francuska i Njemačka) odlučile su ujediniti svoje vještine i napraviti novu tvrtku.

Kroz akvizicije, udruživanja i međunarodna zajednička ulaganja, Iveco je izrastao do sadašnje pozicije među svjetskim liderima na sceni cestovnog prijevoza.

Iveco danas ima proizvodne pogone u Europi, Kini, Indiji, Rusiji, Turskoj, Australiji, Argentini, Brazilu i Južnoj Africi te je prisutan u preko 100 zemalja.

Iveco nudi proizvode koji zadovoljavaju potrebe profesionalnog prijevoza. Njegova paleta proizvoda je sveobuhvatna, a u potpunosti je obnovljena od 2007. godine.

Iveco je uvijek bio predvodnik na polju inovacija, kada su u pitanju motori (prvi je proizvođač koji je uveo turbopunjač u cijelu svoju paletu dizelskih motora, prvi koji je uveo motore s tehnologijom common rail i prvi koji je predstavio vozila Euro V), kao i kada su u pitanju sama vozila (pobjednik je nagrade za kamion godine Truck of the Year 1992, 1993. i 2003. godine, te furgon godine Van of the Year 2000. godine).