​GODINE 1975 NASTAO JE IVECO:

​Proslavimo 40 godina zajedno!

IVECO: 40 godina izvrsnosti, 150 godina iskustva

IVECO slavi svoj četrdeseti rođendan – važan događaj za proizvođača koji je oblikovao svjetsku povijest prijevoza robe.

​Tvrtka je započela svoj izazov tržištu 1975-e, kada je nastala spajanjem 5 tvrtki s više od 150 godina iskustva u projektiranju i proizvodnji komercijalnih vozila: Magirus-Deutz, FIAT, Lancia, Unic i OM. Kroz razna pripajanja, spajanja i međunarodne tvrtke, IVECO je zakoračio među najviše pozicionirane svjetske igrače u prijevozu cestom. To znači postati grupa sa solidnim znanjem, koja najbolje zna izraziti tehnološke inovacije i potvrditi se i u poslovnom smislu i kao proizvođač i na razvijenim tržištima, jednako kao i na onima u razvoju.

Danas IVECO ima tvornice u Europi, Kini, Brazilu i Africi, a ispostave ima u još više od 160 zemalja. Postoje mnogi ciljevi, koje je IVECO, zahvaljujući stalnom tehnološkom usavršavanju, postigao u proteklim godinama. Među njima su i nagrade za Međunarodni kamion godine 2013 Stralis i Međunarodni furgon godine 2015 Daily.

Četrdeset godina uspjeha, 150 godina zajedno s kupcima, uz visok učinak, s vozilima koja su postala jedna od najprepoznatijih u svijetu. Ta vozila i dalje prenose poruku pouzdanosti, tehnološkog razvoja i održivog prijevoza.​