​Novi Daily Natural Power na metan

Novi Daily Natural Power je vozilo na metan z dvojnim napajanjem metan/bencin

Vozilo je projektirano in optimizirano za delovanje na metan. V primeru porabe goriva samodejno preide v način ''okrevanje'' na bencin (z avtonomijo približno 100 km).
Vozilo je ponujeno v izvedbah s skupno težo od 3,5 t do 7 t – v vseh izvedbah, ki Novega Daily-ja naredijo vsestranskega: od vozila s kabino do furgona, od vozila z dvojno kabino do delno zastekljenega. Medosne razdalje so od 3520 mm do 4100 mm za furgon (odvisno od MTT) s prostornino nakladalnega dela, ki doseže 19,6 m3 (edini v razredu). Vozilo s kabino ima medosne razdalje, ki se gibljejo od 3450 mm do 4750 mm z dolžino nakladalnega dela, ki doseže 6190 mm (edini v razredu). Iveco je edini proizvajalec lahkih komercialnih in industrijskih vozil, ki ponuja celotno serijo na metan.  Iveco ima po Evropi prodanih že približno 10.000 vozil na metan, ki se uporabljajo predvsem pri mestnih transportih. Metan je eno izmed goriv prihodnosti – že danes predstavlja ekonomsko in ekološko rešitev problema mobilnosti:

 Pri stroških porabe goriva omogoča približno 40% prihranek;

 Ima absolutno najmanjši okoljski vpliv pri motorjih z notranjim izgorevanjem (popolnoma brez žvepla, ogljikovodika in trdih delcev pri izpustih, ter nizke izpuste CO2);

 Je tih (približno 5 db manj od enakovrednega dizel motorja)

 Je varno gorivo. Temperatura samovžiga je dvakrat večja glede na temperaturo samovžiga bencina ali dizla. Jeklenke so nameščene tako, da zdržijo dvakrat večji pritisk od delovnega. V primeru izpusta se hitro razprši, ker je lažji od zraka.

Vozila na metan lahko vstopajo v podzemne garaže, vkrcajo na trajekte in predvsem (zaradi zmanjšanih izpustov) se lahko gibljejo v conah z omejitvijo prometa. Celotna serija Iveco na metan je homologirana v skladu z normativo Heavy Duty EuroVI.
Nuovi Daily se vozi tudi z vozniškim dovoljenjem B kategorije (do 3,5 t skupne teže).

Pripravljen za dostavo

Ste seznanjeni z našo ponudbo in imate v mislih že specifično vozilo? Kliknite tu in preverite ali je na voljo za naročilo.

Najdi dobavitelja

Alt