Duurzaamheid en innovatie

Duurzaamheid heeft de hoogste prioriteit in onze sector, en IVECO is vastbesloten om het pad naar de decarbonisatie van transport te volgen.

Om de weg van verandering te leiden, is er een nauwkeurig pad uitgestippeld, waarlangs IVECO zich richting zero-emissie in 2040 gaat bewegen. Het gaat om een multi-energetische aanpak, van biomethaan - een gebruiksklare oplossing voor alle transportgamma's, waarmee koolstofnegatieve emissies kunnen worden bereikt - tot elektrische batterijen, voor korte en middellange afstanden, én elektrische brandstofcellen, voor de volledige decarbonisatie van langeafstandstransport en de allerzwaarste missies.
Dit alles zonder in te boeten op efficiëntie. Ons streven is om steeds geavanceerdere en milieuvriendelijke producten aan te bieden voor elk type vervoer en voor alle missies, en zo samen met onze partners, leveranciers en klanten bij te dragen aan de opbouw van een nieuw groen ecosysteem.

Alternatieve energiebronnen zijn voor IVECO een belangrijk onderdeel van de toekomst van het wegtransport.

Onze duurzaamheidsbenadering

Trouw aan zijn toewijding aan een veiligere en duurzamere toekomst, streeft IVECO altijd naar het volgende, , gebruikmakend van belangrijke technologieën en de synergieën die voortkomen uit strategische partnerschappen.
  • Samenwerking tussen IVECO en Plus voor autonoom rijden

    Trouw aan zijn belofte voor een veiligere en duurzamere toekomst, is IVECO altijd op weg naar de volgende stap door gebruik te maken van belangrijke technologieën en de synergieën die voortkomen uit strategische partnerschappen.

    We hebben een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met Plus, een wereldwijd toonaangevend vrachtwagenbedrijf, om met elkaar vrachtwagens te ontwikkelen. Het geavanceerde full-stack autonome rijsysteem Plus Drive wordt geïntegreerd in IVECO's nieuwste generatie S-WAY truck. Het samenvoegen van IVECO's expertise in ontwikkeling, productie en verkoop van zware voertuigen met de autonome rijtechnologie van Plus, zal - in Europa en andere regio's - snel resulteren in een volgende generatie trucks: nog innovatiever, nog veiliger en nog duurzamer.