IVECO

Drive the road of change

IVECO is een van de belangrijkste spelers in de wereldwijde transportsector.

IVECO streeft ernaar de meest betrouwbare en flexibele partner in de sector te zijn, die haar klanten ondersteunt bij het efficiënt beheren van hun activiteiten dankzij betrouwbare, duurzame en intelligente mobiliteitsoplossingen.
Het draagt bij aan de vooruitgang van het bedrijf door samen te werken met haar klanten en de buitengewone transformatie van de industrie aan te moedigen.

IVECO produceert voertuigen uitgerust met de meest geavanceerde technologieën in 7 landen wereldwijd, in Europa, Azië, Afrika, Oceanië en Latijns-Amerika. 4.200 verkoop- en servicepunten in meer dan 160 landen garanderen technische ondersteuning waar ook ter wereld een IVECO-voertuig aan het werk is.

Gedreven door haar toewijding aan duurzaamheid, is IVECO al meer dan 40 jaar een pionier in de ontwikkeling van ecologische technologieën. Met meer dan twee decennia van onderzoek en investeringen in alternatieve energie blijft IVECO haar ambities nastreven om de transportindustrie te decarboniseren door middel van een multi-energiebenadering, waaronder verdere ontwikkeling van biotechnologie, methaan, elektrische batterijen en brandstofcellen.


IVECO Range

IVECO ontwerpt, produceert en commercialiseert een breed scala aan lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen, evenals steengroeve-/bouwvoertuigen. IVECO heeft een compleet aanbod voor al haar missies, verrijkt met een reeks geavanceerde digitale diensten die zijn ontwikkeld om klanten te helpen hun wagenpark en bedrijfsactiviteiten efficiënt te beheren.

Het uitgebreide productaanbod omvat de Daily, een voertuig dat een totaal gewicht op de grond van 3,5 tot 7,2 ton dekt, de Eurocargo, van 6 tot 19 ton, voor het zware segment boven 16 ton, de IVECO WAY-reeks met de IVECO S-WAY voor toepassingen op de weg, de IVECO T-WAY voor off-road missies en de IVECO X-WAY voor lichte off-road missies.

Brand manifesto

Er is een dag waarop de toekomst werkelijk verandert.

Het is de dag waarop nieuwe ideeën worden omgezet in daden, en nieuwe woorden worden gecreëerd om hun verhaal te vertellen.

Het is de dag waarop we de manier waarop we alles wat we altijd 'werk' hebben genoemd, transformeren, omdat we doorgaan met het aandrijven van nieuwe oplossingen om nieuwe kansen voor ons allen te genereren.

Het is de dag waarop de wegen die we altijd hebben genomen ons leiden naar onontdekte bestemmingen, en de wereld leiden naar de toekomst die we ons hebben voorgesteld: verenigd door betrouwbare samenwerking, gedreven door dezelfde passie, vertrouwen we op elkaar om samen echte verandering te creëren, onbevreesd.

Het is de dag waarin we altijd hebben geloofd, de toekomst waarvoor we hebben gewerkt, de wegen die we samen hebben uitgetekend, de transformatie die we willen zijn.

Die dag is vandaag. Ons nieuwe pad wacht op ons.

IVECO DRIVE THE ROAD OF CHANGE


 • Leidende principes

  ECHTE VERANDERING
  IVECO bestaat en gedraagt zich om verandering te omarmen als een prachtige kans om het merk, onze samenleving en ons bedrijf beter te laten groeien.
  STRIJDVAARDIGE PASSIE
  IVECO vecht onvermoeibaar aan de zijde van anderen, aangedreven door een gepassioneerde en moedige energie die nog sterker wordt in het zicht van obstakels en complexiteit.
  AUTHENTIEKE BETROUWBAARHEID
  We zijn volledig toegewijd aan onze partners, streven er altijd naar het juiste te doen en trouw te blijven aan onze beloften.
  VERTROUWENDE SAMENWERKING
  We handelen om iets veel groters te creëren, bundelen onze krachten om barrières neer te halen, streven naar waardevolle samenwerkingen met klanten, partners en belanghebbenden, en beloven het merk toe te vertrouwen​ aan degenen die ons doel delen.

 • Iveco Group

  IVECO maakt deel uit van de Iveco Group, een toonaangevend wereldwijd automobielbedrijf actief op het gebied van bedrijfsvoertuigen, speciale voertuigen, motoren en gerelateerde financiële diensten. Genoteerd aan Euronext Milano, heeft de groep wereldwijd meer dan 35.000 werknemers in dienst en het beschikt over 26 productievestigingen en 29 onderzoeks- en ontwikkelingscentra.

  Elk van de acht merken van de Iveco Group is een toonaangevende speler in zijn specifieke industriële sector: IVECO, een baanbrekend merk voor bedrijfsvoertuigen dat zware, middelzware en lichte bedrijfsvoertuigen ontwerpt, produceert en op de markt brengt; FPT Industrial, wereldleider in het leveren van geavanceerde aandrijftechnologieën voor de landbouw-, bouw-, mariene, energieopwekking en bedrijfsvoertuigensectoren; IVECO BUS en HEULIEZ, stadsbusmerken, interstedelijk en toerisme voor massavervoer en premium transport; IDV, voor zeer gespecialiseerde defensie- en civiele beschermingsvoertuigen; ASTRA, een leider in grote vrachtwagens voor steengroeven en bouwterreinen; MAGIRUS, de bekende fabrikant van brandweervoertuigen en -apparatuur; en IVECO CAPITAL, de financiële tak die alle merken van Iveco Group ondersteunt.

  Lees meer

Meer dan 150 jaar aan kennis en innovatie

IVECO is opgericht in 1975 door de fusie van de vijf belangrijkste Europese bedrijven van die tijd met meer dan 150 jaar ervaring in het ontwerp en de bouw van industriële voertuigen: Magirus-Deutz gevestigd in Ulm, Duitsland, OM gevestigd in Brescia, Fiat Veicoli Industriali, gevestigd in Turijn, Unic gevestigd in Puteaux in Frankrijk en Lancia Special Vehicles gevestigd in Bolzano. En in 1990 verwierf IVECO Pegaso, het historische Spaanse merk opgericht door ENAS (Empresa Nacional de Autocamiones).

Door overnames, allianties en internationale joint ventures heeft IVECO een prominente plaats verworven onder 's werelds toonaangevende spelers in het wegtransport, en is het een groep met solide knowhow die in staat is het beste van technologische innovatie te uiten.

la storia IVECO

Onze aanwezigheid in de wereld

IVECO is aanwezig in Europa, Zuid-Amerika en Australië met 7 productielocaties en 7 onderzoeks- en ontwikkelingscentra.
Een uitgebreid after-sales netwerk, met 2.451 servicepunten op alle vijf continenten, garandeert onze technische ondersteuning in alle geografische gebieden waar een IVECO-voertuig aan het werk is.
 • Productielocaties

  Alle productielocaties van IVECO passen de meest geavanceerde technologieën en productiemethoden toe om hoogwaardige producten te bouwen en ervoor te zorgen dat de fabriek een werkomgeving op maat is voor werknemers. Als gevolg hiervan hebben alle fabrieken ISO 9001 - visie 2000 (kwaliteitsbeheer via proces) en ISO 14000 (milieubeheer) certificering verkregen.

 • Onderzoeks- en ontwikkelingscentra

  De onderzoeks- en ontwikkelingscentra zijn de focus van de kapitaalinvestering van IVECO in technologieën en producten. Het doel van deze kapitaalinvestering is om voertuigen op de markt te brengen met toonaangevende prestaties, lage operationele kosten en hoge milieunormen, waarbij in veel gevallen nieuwe internationale milieuregelgeving wordt geanticipeerd.

 • Verkoop- en servicedistributienetwerk

  IVECO heeft een wereldwijd distributie- en servicedistributienetwerk dat zich over de vijf continenten verspreidt en klanten meer dan 1.187 verkooppunten en meer dan 2.451 servicepunten biedt. Het bedrijf vertrouwt op goed gevestigde, deskundige partners, die hun ondernemersvaardigheden en professionele expertise ten dienste stellen van de klanten.