Uptime

Services om uw uptime te maximaliseren

Een stilstaand voertuig verliest winst

Onverwachte stilstand leidt tot kosten en verhindert u om uw uw klanten goed te bedienen.

Bij IVECO doen we er alles aan om uw voertuig beschikbaar én op de weg te houden. We hebben een uitstekende reeks diensten ontwikkeld die erop gericht zijn om ongeplande stilstand te minimaliseren en uptime te maximaliseren.

Dankzij onze samenwerking met het IVECO-dealernetwerk en telematicadiensten, kunnen we uw voertuig in realtime monitoren en op afstand een diagnose stellen. Bovendien kunnen we - op basis van het huidige gebruik en de conditie van het voertuig - advies geven over geplande interventies. Op deze manier behoren ongeplande werkplaatsstops tot het verleden.

Hierdoor kunt u profiteren van een maximale beschikbaarheid van uw voertuigen, tijd- en kostenbesparingen realiseren en uiteindelijk productiever en succesvoller zijn.

Management en monitoren van uptime

De winstgevendheid en het succes van uw bedrijf zijn ook afhankelijk van hoe vaak uw voertuig daadwerkelijk inzetbaar is. IVECO heeft diensten ontwikkeld met als doel de beschikbaarheid van uw voertuig te maximaliseren. Onverwachte stilstand, bijbehorende kosten en verlies van inkomsten kan zo voorkomen worden.
IVECO Connectivity Box en IVECO Uptime Monitoring System
Vanuit uw voertuigen met een actieve Connectivity Box, gaat voortdurend informatie naar het IVECO Uptime Monitoring System. Dit systeem analyseert de real-time status van uw voertuigen en sommige van hun componenten, zoals de accu, filters, remblokken en remmen. Als er afwijkingen worden gedetecteerd, wordt er proactief een melding verzonden naar het IVECO Uptime Customer Center, dat passende maatregelen neemt om een mogelijke storing te voorkomen.

IVECO Customer Uptime Center en IVECO Service Netwerk
In het geval van een afwijking die tot onverwachte stilstand kan leiden, neemt het IVECO Customer Uptime Center proactief contact op met de dichtstbijzijnde IVECO dealer. Deze dealer neemt weer contact op met u om u te laten weten dat het raadzaam is om een tussenstop te plannen, zodat een mogelijke storing kan worden voorkomen.

Om proactieve meldingen nog nauwkeuriger te maken, kan het IVECO Service Center - met uw toestemming - op afstand verbinding maken met uw voertuig om aanvullende informatie over de problemen op te halen. Op deze manier kunnen de benodigde reserveonderdelen en gereedschappen alvast klaar worden gelegd en kan de duur van de tussenstop in de werkplaats worden verkort.

Het IVECO Customer Uptime Center is gevestigd in Turijn. Een team van 80 medewerkers kan een onmiddellijke reactie in 10 verschillende talen verzorgen. Er wordt zowel met u als met de IVECO dealer gecommuniceerd, waardoor eventuele taalbarrières tot een minimum worden beperkt.

Dankzij deze beheer- en monitoringdienst zijn we er tot nu toe in geslaagd om onverwachte stilstand met 20% te verminderen.

Laat minder zien

IVECO Remote Assistance

Een voertuigprobleem dat uw bedrijf tot stilstand brengt, leidt tot verlies van tijd en soms zelfs tot verlies van orders. IVECO Remote Assistance elimineert de noodzaak om diagnostische activiteiten in de werkplaats uit te voeren, waardoor stilstand wordt verminderd en het beheer van reparaties efficiënter wordt. De Remote Assistance Service (RAS) en de Over-the-Air functionaliteit staan zelfs toe dat problemen op afstand worden opgelost, voor een snelle terugkeer op de weg.
Remote Assistance Service (RAS) om reparatietijden te verkorten

IVECO Remote Assistance stelt IVECO dealers in staat om op afstand verbinding te maken met uw voertuig om het logboek te checken, voertuigparameters te bewaken, configuraties aan te passen en software-updates van de besturingseenheid uit te voeren via de Over-The-Air optie.

Met uw toestemming zal de IVECO dealer een eenmalige en specifieke PIN-code gebruiken om verbinding te maken met uw voertuig om eventuele problemen op afstand op te lossen. Dit zodat u snel weer terug de weg op kunt.

Bovendien stelt de Remote Assistance Service (RAS) de monteur bij de IVECO dealer in staat om van tevoren de benodigde reserveonderdelen en gereedschappen voor de reparatie klaar te leggen, waardoor de duur van een eventuele stop in de werkplaats kan worden verkort.
Laat minder zien

IVECO Over-the-Air

Naar de werkplaats gaan om de software van uw voertuig bij te werken, kost tijd en kan verlies van productiviteit veroorzaken. De nieuwe IVECO Over-the-Air service stelt u in staat om uw voertuigsoftware zelfstandig bij te werken. Deze oplossing bespaart tijd en zorgt ervoor dat uw voertuig toch voortdurend up-to-date blijft, zonder de werkplaats in te hoeven.
Uw voertuigen onderweg updaten

IVECO Over-the-Air helpt uw vloot efficiënt en productief te houden. Deze functie - beschikbaar op alle Daily-voertuigen en IVECO WAY-modellen die zijn uitgerust met een actieve Connectivity Box - is eenvoudig te gebruiken en maakt snelle software-updates mogelijk zonder dat u naar de werkplaats hoeft te gaan. De update kan overal en altijd worden gedownload en geïnstalleerd en duurt slechts enkele minuten, zolang het voertuig veilig geparkeerd staat.

Om communicatie over een beschikbare update te ontvangen, moet u geregistreerd zijn bij een IVECO ON-account dat is gekoppeld aan uw voertuigen. Om de update te installeren, kunt u het infotainmentsysteem of de IVECO Easy App gebruiken.
Laat minder zien

Assistance Non-Stop

Efficiënte ondersteuning is belangrijk om de beschikbaarheid van uw voertuig te maximaliseren en de continuïteit van uw bedrijf te waarborgen. IVECO helpt u door snel oplossingen te bieden om uw voertuigen op de weg te houden. Het IVECO Customer Uptime Center is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar en biedt assistentie in 36 Europese landen.
Altijd aan uw zijde, 24/7

3 MANIEREN OM CONTACT OP TE NEMEN MET DE NON-STOP ASSISTENTIEDIENST

In geval van een storing kunt u op drie manieren contact opnemen met de IVECO Non-Stop Assistance-service:
• Door het gratis nummer 008-004 832 6000 te bellen
• Door met een eenvoudige klik in het boordtelematicasysteem de locatie van het voertuig door te geven
• Door de IVECO Non-Stop-app te gebruiken: hulp is altijd binnen handbereik.


Het 'Customer Uptime Center' van IVECO

De service van non-stop assistentie wordt geleverd door een team van 80 medewerkers die u direct en in 24 verschillende talen kan ondersteunen. Taalbarrières worden geëlimineerd en de communicatie met u en IVECO dealer wordt vergemakkelijkt. Het IVECO Customer Uptime Center informeert de dichtstbijzijnde IVECO dealer. Tijdens de hulpverleningsprocedure houdt het team u op de hoogte van de voortgang en zorgt ervoor dat uw voertuig zo snel mogelijk weer operationeel is.

IVECO NON-STOP APP
De IVECO Non-Stop app kan niet alleen in noodgevallen worden gebruikt, maar ook om voertuigreparatiediensten te boeken. Selecteer eenvoudig de tijd en plaats, en de app bevestigt de reservering.

Laat minder zien

IVECO Topcare

Om uw werk goed uit te kunnen voeren, verwacht u dat uw voertuig beschikbaar is wanneer u het nodig heeft. U beseft echter ook dat onverwachte gebeurtenissen kunnen plaatsvinden. En als dat gebeurt, heeft u behoefte aan een snelle oplossing.
Het is IVECO's prioriteit om u gemoedsrust te bieden en ervoor te zorgen dat we onmiddellijk in actie komen als dat nodig is. We helpen u zo snel mogelijk weer de weg op, met zorg voor zowel uw chauffeur als uw voertuig.

IVECO TOPCARE is een premium assistentiedienst voor met een Connectivity Box verbonden voertuigen , beschikbaar voor de gehele IVECO WAY-reeks, die - in geval van ongeplande onderhoudsinterventies - assistentie verleent aan uw voertuig en de chauffeur.

Onze premium service voor de gemoedsrust van de klant.

IVECO TOPCARE vereist een actieve Connectivity Box en een geofencing-systeem*.

PRIORITY LANE
Zodra u één van onze werkplaatsen binnen stapt, ontvangt het IVECO Customer Uptime Center - dankzij het geofencing-systeem - onmiddellijk een melding om de storing van uw voertuig prioriteit te geven. Het IVECO Customer Uptime Center is rechtstreeks verbonden met een netwerk van meer dan 1.600 IVECO-servicecentra in heel Europa, die 24 uur per dag problemen kunnen afhandelen.

De melding is het startsein voor onze expersts op het gebied van diagnostiek en voor de selectie van de juiste reserveonderdelen. Onze vakmensen werken hard om de duur van de stilstand van uw voertuig te verkorten. Bovendien ontvangt u voortdurende updates over de voortgang van de reparatie.

EEN GASTVRIJ VERBLIJF
Als de reparatie langer duurt dan verwacht terwijl u zich buiten uw thuisbasis bevindt, zorgen wij voor alles. We geven u de mogelijkheid om te rusten en meer (hotel, maaltijden, vervoer, medische zorg en parkeren).

* TOP CARE is beschikbaar voor zware voertuigen die zijn uitgerust met een Connectivity Box en een ondertekende connectiviteitsverklaring en is gekoppeld aan de Elements M&R 2XL- en 3XL-pakketten voor een periode van 3 jaar.
Laat minder zien

Onderhoud & Reparatie

Het is van cruciaal belang om uw voertuig in perfecte conditie te houden. Dit om een maximale inzetbaarheid van uw voertuig, een productievere bedrijfsvoering en lagere operationele kosten te garanderen.

IVECO biedt gepersonaliseerde oplossingen om u het hoogste niveau van assistentie te verlenen, op basis van uw behoeften en de omvang van uw bedrijf.

Elements - Elements is een reeks onderhouds- en reparatiecontracten die erop zijn gericht om de waarde, prestaties en productiviteit van uw voertuig op de lange termijn te beschermen. De combinatie van services, de beschikbaarheid van reserveonderdelen en het uitgebreide dealernetwerk zorgen ervoor dat uw voertuig in perfecte conditie kan blijven.

De "ELEMENTEN" die zorgen voor een lange levensduur van uw voertuig:

ONDERHOUD
Onderhoud, smering, olie en het verversen vanvloeistoffen zoals aangegeven in de handleiding "gebruik en onderhoud".
AANDRIJFLIJN
Reparaties aan de motor, het injectiesysteem, de versnellingsbak, de aandrijfas en de assen.
OVERIGE REPARATIES
Alle reparaties die niet zijn opgenomen in het onderdeel aandrijflijn, zoals het elektrische systeem en regeleenheden.
REMMEN EN KOPPELING
Koppeling, remblokken, remschijven, remtrommels, remrubbers voor de trommelremmenDe voordelen van het gebruik van ELEMENTS-pakketten zijn:
  • Hoge voertuigbeschikbaarheid dankzij de volledige toepassing van het onderhoudsplan dat is gedefinieerd door IVECO en het meest efficiënte reparatieproces.
  • Hoogwaardig onderhoud en reparaties worden uitgevoerd met originele onderdelen binnen het IVECO Servicenetwerk.
  • Hogere restwaarde om de investeringswaarde van klanten te beschermen.
  • Duidelijke en goed gedefinieerde kosten, gelijkmatig verdeeld over de tijd. Vereenvoudigd budgetbeheer.
  • Vermindering van administratieve taken.
  • Onderhouds- en reparatiecontracten: U kunt de beste niveaus van bijstand kiezen op basis van de behoeften en omvang van uw bedrijf, in de wetenschap dat de bijbehorende kosten vast staan en voorspelbaar zijn.


Geplande onderhouds- en reparatiecontracten:
onderhoud - aandrijflijn - andere herstellingen - remmen en koppelingen - levensduur


 

Contracts-BEnl

Flexibel onderhoud (*)
Stilstand kan niet volledig worden voorkomen, maar kan wel effectief worden beheerd.
IVECO controleert het voertuig en zijn componenten om een flexibel en gepersonaliseerd onderhoudsplan op te stellen op basis van het werkelijke gebruik van het voertuig en de resterende levensduur van de componenten, om de onderhoudsintervallen voortdurend te optimaliseren en de kosten te drukken. Als er onderhoudsinterventies nodig zijn gerelateerd aan de motorolie (EO), het luchtfilter (AF) of het brandstoffilter (FF), wordt er een onderhoudsmelding naar de dealer gestuurd die contact met je opneemt om onderhoud te plannen, rekening houdend met je routes en voertuigactiviteit.

(*) Flexibel onderhoud is beschikbaar voor het IVECO WAY-assortiment met Cursor 11- en Cursor 13-dieselmotoren.


BETAAL PER GEBRUIK (*)
U betaalt alleen voor de daadwerkelijke kosten. Service op maat en zonder gedoe!
Door PAY PER USE toe te voegen aan het abonnementsgeld van uw onderhouds- en reparatiecontract, kunt u met behulp van de – via de IVECO Connectivity Box – verzamelde gegevens het daadwerkelijke servicegebruik beoordelen. Dit is het servicegebruik op basis van jouw missies en de door jou afgelegde kilometers. Met deze analyse zorgt IVECO ervoor dat de termijn van uw onderhouds- en reparatiecontract altijd evenredig is aan het gebruik van het voertuig.

(*) PAY PER USE is beschikbaar voor Daily voertuigen (vanaf model MY19) uitgerust met de IVECO Connectivity Box. De service is inbegrepen in de Elements 2XL en 3XL pakketten.


Laat minder zien

Garantie verlenging

Kritieke onderdelen zijn niet langer een bron van zorg.
IVECO biedt een garantie-uitbreidingsservice die de Powertrain-elementen en Overige reparaties omvat, die u modulair kunt kiezen op basis van uw persoonlijke behoeften.

De garantieservice omvat ook 24/7 pechhulp.

Extended_Warranty-BEnl
Laat minder zien