​IVECO grundades 1975

​låt oss fira våra första 40 år tillsammans​

​​IVECO: 40 års framgång, 150 års erfarenhet

IVECO kan i år fira sin 40-årsdag. Det är en viktig milstolpe för ett företag som bidragit till att skriva historia inom nyttotransporter globalt.

​Utmanandet av marknaden tog sin början 1975 då IVECO uppstod genom sammanslagningen av fem företag med över 150 års erfarenhet inom konstruktion och tillverkning av nyttofordon – Magirus Deutz, Fiat, Lancia, Unic och OM.
Genom uppköp, allianser och internationella joint ventures har IVECO intagit en framträdande plats bland de ledande aktörerna inom vägtransporter. Företaget har blivit en koncern med solid know-how som levererar det bästa inom teknisk innovation och som slagit igenom såväl produktions- som affärsmässigt på de viktigaste traditionella och nya marknaderna.

I dag har IVECO produktionsanläggningar i Europa, Kina, Australien, Brasilien och Afrika och finns i över 160 länder med sina försäljningskontor.
Tack vare den ständiga tekniska utvecklingen har IVECO vunnit många priser under årens lopp, bland annat Stralis´ utmärkelse som International Truck of the year 2013 och utnämningen av Daily till International Van of the year 2015.

Fyrtio års framgångshistoria, 150 års erfarenhet tillsammans med våra kunder, med fina prestationer och fordon som blivit tongivande i hela världen och som än i dag förmedlar ett budskap om driftsäkerhet, teknisk förnyelse och hållbara transporter.​