Šasija je uvek bila jača strana svih Iveco vozila.
Šasija ECOSTRALIS-a je izrađena od veoma čvrstih čeličnih nosača s dvostrukim suženjem, C preseka debljine 6,7 mm ili 7,7 mm, zavisno od međuosovinskog rastojanja i modela/verzije.

Kada je oslanjanje u pitanju, ECOSTRALIS može biti opremljen mehaničkim oslanjanjanjem i napred i nazad sa paraboličnim oprugama, i sa ili vazdušnim oslanjanjem samo pozadi ili na svim osovinama.

Parabolično oslanjanje smanjuje težinu i i povećava udobnost, bilo da se radi o opterećenom ili praznom vozilu.
Vozila sa pneumatskim oslanjanjem su opremljeni sistemom ECAS (Electronically-Controlled Air Suspension – elektronski kontrolisano vazdušno oslanjanje) koji služi za održavanje konstantne odignutosti vozila od tla u toku utovara ili istovara.
ECAS omogućava vozaču podešavanje visine šasije, na primer, za poravnavanje sa utovarnim platformama ili prilikom priključivanja poluprikolica ili nadogradnji.

ECAS: Elektronska kontrola vazdušnog oslanjanja
ECAS je sistem za elektronsku kontrolu pneumatskog oslanjanja koji garantuje maksimalnu udobnost za vozača i održava položaj vozila, bez obzira na brzinu, opterećenje ili stanje druma.
Sistem takođe utiče i na pritisak kočenja kako bi se sila kočenja prilagodila opterećenju na svakoj osovini. Sistem ECAS je inicijalno razvijen za potrebe vozila u gradskom prevozu, ali se danas koristi i na automobilima visoke klase, nekim SUV modelima, pa čak i na terenskim vozilima.
Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: 6667f29e-d9a8-8089-37b2-c1cae7087f03.