ORIGINELE ONDERDELEN

Houd uw voertuig technisch in topconditie door te kiezen voor originele onderdelen. Zo bent u verzekerd van dezelfde rijprestaties als op dag één.

Geen twijfel mogelijk: Originele onderdelen zijn veruit de beste oplossing voor uw voertuig!

ORIGINELE ONDERDELEN IN HET KORT:

✔︎ Kwaliteit en betrouwbaarheid gecertificeerd door IVECO
✔︎ 1 jaar garantie
✔︎ Bezorging binnen 24 uur
✔︎ Testcertificaat bijgevoegd

Ons complete aanbod aan originele onderdelen:

De kwaliteit die uw voertuig verdient
Kies voor originele accu's
De accu levert de elektrische energie die nodig is om het voertuig te starten en om de elektrische installatie voor onder andere de voertuigverlichting, elektronische regeleenheden en alarminstallatie van stroom te voorzien. Daarnaast fungeren accu's als voeding voor aanvullende verbruikers zoals de standairco, laadklep en uiteenlopende comfortvoorzieningen in de cabine.

IVECO-accu's verzekeren u van een betrouwbare stroomvoorziening
De accucapaciteit en vereiste trillingsbestendigheid van de accu is niet voor elk voertuig hetzelfde. Wie weet er beter dan IVECO welke accu perfect geschikt is voor uw voertuig?

UW VOORDELEN
- Interne weerstand afgestemd op de stroomafname van de startmotor
- Geoptimaliseerd laadvermogen bij elke temperatuur
- Robuust ontwerp en toereikende capaciteit voor meerdere startpogingen onder extreme omstandigheden
- Hoge trillingsbestendigheid

ONDERHOUDSTIPS
- Controleer altijd eerste de startmotor en dynamo alvorens te besluiten de accu te vervangen. Het probleem hoeft niet aan de accu te liggen!
- Vervang nooit slechts één accu van een set: de dynamo zal deze accu te ver opladen
- Originele IVECO-accu's zijn tussen twee onderhoudsbeurten minstens vijf jaar onderhoudsvrij!
Kies voor originele carrosseriedelen
Kiezen voor IVECO-onderdelen betekent een keuze voor een betrouwbare, geteste, hoogwaardige en uiteindelijke voordelige oplossing om uw bedrijfsvoertuig op de weg te houden.

IVECO-carrosseriedelen dragen bij aan het behoud van hoge prestaties van uw voertuig
Originele carrosseriedelen zijn vanaf de allereerste ontwerpfase specifiek ontwikkeld voor IVECO-voertuigen. Bovendien hebben ze een perfecte pasvorm, waardoor ze snel een eenvoudig zijn te monteren.

- Bumpers en voorruiten voldoen aan hogere eisen dan wettelijk verplicht en bieden een hoge kwaliteitsgarantie
- Lichtgewicht bumpers en energiezuinige koplampen dragen bij een verlaging van het brandstofverbruik
- Specifieke kenmerken garanderen een optimale veiligheid: zo zijn de koplampen specifiek voor uw voertuig ontworpen en zijn onze voorruiten gemaakt van gelaagd glas voor een goede bescherming tegen ruitbreuk
- Gebruikte grondstoffen zijn van hoge kwaliteit en fabricageprocessen worden strikt gecontroleerd

ONDERHOUDSTIPS
- Laat scheuren en barsten in de bumper altijd zo spoedig mogelijk door een specialist controleren om verdere schade te voorkomen.
- Laat putjes, sterretjes en barsten in de voorruit onmiddellijk repareren: zo voorkomt u erger en afkeur bij de APK.
- Reinig de koplampen regelmatig met een vochtige doek (een droge doek kan krasjes veroorzaken!)
Kies voor originele remonderdelen
IVECO garandeert uw veiligheid met krachtige remsystemen waarvan de onderdelen een lange levensduur hebben. Om ontspannen te kunnen rijden, moet u kunnen vertrouwen op veilige en betrouwbare remmen. IVECO-remschijven en -remblokken combineren hoge prestaties met een hoge slijtvastheid.

Veiligheid en lange levensduur
De toepassing van T-vormige koelribben ('pijlers') in de ventilatiekamers zorgt voor betere luchtstroom om de hitte van het schijfoppervlak af te voeren. Daarnaast voorkomt deze constructie dat eventuele scheurtjes groter worden en de hele schijf aantasten. Ook IVECO-remblokken onderscheiden zich door een grotere sterkte en geringere slijtage dan universele vervangingsblokken.

UW VOORDELEN
- Kostenbesparing doordat vervangen minder vaak nodig is
- Minder oponthoud in de werkplaats voor controle en vervangen remonderdelen
- Hogere rijveiligheid dankzij grote sterkte en minder risico op scheurvorming

ONDERHOUDSTIPS
- Bewaak de conditie van de remschijven aan de hand van IVECO’s eenvoudige controle-indicatoren.
- Vervang alle onderdelen op dezelfde as altijd tegelijk om verzekerd te zijn van een gebalanceerd remgedrag met een goede rechtuitstabiliteit.
- Vervang de remschijven in principe elke tweede keer dat de remblokken worden vervangen.
Kies voor originele koppelingsonderdelen
Als mechanische verbinding tussen de motor en de versnellingsbak is de koppeling van invloed op zowel het rijcomfort als de algehele prestaties van het voertuig. Met IVECO’s originele koppelingsonderdelen bent u verzekerd van een blijvend soepel en comfortabel rijgedrag.

Verhoging rijcomfort en bescherming aandrijflijn
Een goed werkende koppeling zorgt in de eerste plaats voor het behoud van andere aandrijflijncomponenten door het tegengaan van schokken en trillingen. IVECO’s koppelingsschijven maken gebruik van de nieuwste innovaties op het gebied van frictiemateriaal, waardoor ze een optimale krachtoverbrenging combineren met een stille werking bij zowel stationairloop als tijdens het rijden.

IVECO-koppelingen verhogen de levensduur van andere aandrijflijncomponenten en onderscheiden zich door een hoog rijcomfort, waardoor u langer fit blijft achter het stuur.

ONDERHOUDSTIPS
- Vervang alle onderdelen van de koppelingsset altijd allemaal tegelijk om werkplaatsbezoek voor latere reparaties te voorkomen.
- Vertrouw alleen op originele IVECO koppelingsonderdelen (koppelingsschijf, drukgroep, druklager) om verzekerd te zijn van optimale rijprestaties van uw voertuig.
- Vraag uw IVECO-specialist om advies over de koppeling bij elke onderhoudsbeurt of wanneer u merkt dat de koppeling begint door te slippen.
Kies voor originele brandstoffilters
Originele Iveco-brandstoffilters beschermen het injectiesysteem en verbeteren de prestaties ervan. Omdat ze op de specificaties van uw Iveco-motor zijn afgestemd, verwijderen ze ook kleinste deeltjes van de vier belangrijkste typen verontreinigingen (water, organische stoffen, roet en mineralen). Hierdoor blijft de brandstof langer schoon en de brandstofcirculatie optimaal.

Hightech onderdeel
De kwaliteit van het filterelement is cruciaal. IVECO-filters onderscheiden zich op drie punten:

- Langere levensduur: bestand tegen extreme temperaturen, trillingen en druk
- Efficiënte filterwerking: innovatief meerlaags filtermateriaal
- Geen lekkages of verminderde brandstoftoevoer: optimale brandstofdoorstroming dankzij perfect op de motor afgestemde pasvorm

ONDERHOUDSTIPS
- Vervang het brandstoffilter voor optimale prestaties elke 600 uur (of eenmaal per jaar).
- Bespaar kosten door het brandstoffilter aan te schaffen als onderdeel van een Iveco onderhoudsset.
- Bewaar een niet-ingepakt filter ondersteboven om het te beschermen tegen stof.
Kies voor originele verlichtingsonderdelen
Bij de veiligheid in het verkeer draait het in eerste plaats om zien en gezien worden. De voertuigverlichting speelt hierbij een essentiële rol. Goed werkende en correct afgestelde lichten die aan de regels voldoen verhogen de veiligheid voor alle verkeersdeelnemers en maken het rijden minder vermoeiend. De verlichtingsonderdelen van IVECO zijn specifiek ontworpen voor IVECO-modellen en vormen daarom ook de juiste keuze voor uw IVECO!

Veiligheid begint met verlichting
Alle lampen voldoen aan de voorgeschreven normen en zijn voorzien van het ECE E1-keurmerk voor gebruik op vrachtwagens. Bevestigingshaken specifiek voor IVECO-lampen garanderen een precieze plaatsing. Doordat ze altijd dezelfde spanning gebruiken zijn onze lampen bovendien bestand tegen spanningspieken en trillingen, waardoor hun levensduur tweemaal zo lang is dan die van gewone lampen.

UW VOORDELEN
- Voordeliger dan standaardlampen: IVECO-lampen gaan tweemaal zo lang mee
- Hogere veiligheid en minder stress tijdens het rijden in het donker dankzij precieze en heldere verlichting van de weg - Minder stilstand doordat vervangen minder vaak nodig is

ONDERHOUDSTIPS
- Vervang de lampen van uw voertuig altijd door originele exemplaren met exact dezelfde specificaties.
- Vraag uw IVECO-dealer om advies over het afstellen van de koplampen.
Kies voor originele ophangingsonderdelen
Samen met de banden speelt de wielophanging een essentiële rol bij het contact tussen het voertuig en de weg. Slijtage van de wielophanging gaat vaak onopgemerkt, maar leidt op lange termijn tot verhoogde slijtage van andere onderdelen. Versleten ophangingsonderdelen maken ook het werk achter het stuur vermoeiender, wat ten koste gaat van de productiviteit. IVECO's gecertificeerde luchtveren en schokdempers staan garant voor een nauwkeurige besturing, een stabiel weggedrag en beter remgedrag.

Veilig en betrouwbaar
IVECO betrekt zijn luchtveren van de beste leveranciers. Ze maken gebruik van de nieuwste technologie en voldoen aan de hoogste eisen: zo zijn ze met succes onderworpen aan een explosietest van 20 bar. Onze schokdempers zijn gevuld met niet-schuimende, wrijvingsarme, corrosiewerende en niet-geregenereerde olie met een lage viscositeit. De pakkingen hebben een temperatuurbereik van -40 tot +140 °C.

UW VOORDELEN
- Goede wegligging in bochten dankzij schokvrij en nauwkeurig aanremmen
- Maximale stabiliteit onder alle rijomstandigheden, ook bij zijwind
- Optimale grip en hoog rijcomfort
- Lagere onderhoudskosten dankzij geringere slijtage

ONDERHOUDSTIPS
- Laat luchtveren en schokdempers om de 40.000 km nakijken bij een gecertificeerd IVECO-servicepunt.
- Houd bij normaal gebruik een vervangingsinterval van 120.000 km aan.
- Laat veren en schokdempers altijd paarsgewijs vervangen om onbalans van de as te voorkomen.
Kies voor originele ruitenwissers
Een schone voorruit is essentieel voor de verkeersveiligheid en het comfort van de chauffeur. De mechanische eigenschappen van ruitenwissers moeten langdurig constant blijven: de wisserbladen moeten bestand zijn tegen extreme temperaturen, het gewicht van sneeuw en andere organische en anorganische invloeden. Originele IVECO ruitenwissers-voldoen aan al deze eisen, zodat de chauffeur zich kan concentreren op het verkeer.

Langdurig schone voorruit
IVECO ruitenwissers voldoen aan de SAE JI98-norm en richtlijn 77/649/EG. Ze zijn onderworpen aan een uitgebreid testprogramma met meer dan 3 miljoen testcycli, met in totaal 2000 uur onafgebroken wissen. Afgezien van hun hoge bestendigheid tegen externe invloeden, onderscheiden ze zich door goede aerodynamische eigenschappen.

UW VOORDELEN
- Hogere veiligheid dankzij optimaal zicht onder alle weersomstandigheden
- Kostenbesparing doordat vervangen minder vaak nodig is
- Meer rijcomfort dankzij stille werking en goede wiseigenschappen

ONDERHOUDSTIPS
- Controleer de ruitenwissers minstens tweemaal per jaar op slijtage en scheuren.
- Houd bij normaal gebruik een vervangingsinterval van een jaar aan.
- Vervang de ruitenwissers altijd paarsgewijs om een tweede oponthoud binnen korte tijd te voorkomen.

Drie tekenen van ruitenwisserslijtage:
- Geluid en trillingen
- Strepen en vlekken
- Slechte reiniging
Kies voor een originele turbocompressor
Turbocompressors vormen tegenwoordig een niet meer weg te denken motorcomponent om het vermogen te verhogen en het brandstofverbruik te beperken. De geavanceerde en duurzame technologie achter IVECO's turbocompressors houdt uw productiviteit hoog en biedt tal van andere belangrijke voordelen.

Vermogen wanneer u het nodig hebt
Alleen originele Iveco-turbocompressors zijn specifiek ontworpen, afgeregeld en getest voor de motor van uw Iveco. Naarmate de motor op ouder wordt, past de regelsoftware de werking van de variabele turbo (VGT) aan om de oorspronkelijke prestaties en emissieniveaus ook op langere termijn te behouden. Een originele turbocompressor in goede staat kan u veel geld besparen!

UW VOORDELEN
- Hoge prestaties, met behoud van het oorspronkelijke motorvermogen van uw voertuig
- Lager brandstofverbruik dankzij de specifieke afstemming op de motor
- Geringere slijtage aan remblokken en remschijven door verbeterd motorremvermogen

ONDERHOUDSTIPS
- Let op voortekenen van turboproblemen: vermogensverlies, olielekkage of blauwe of zwarte rook uit de uitlaat.
- Vervang het luchtfilter en oliefilter altijd op de voorgeschreven intervallen zoals aangegeven in het onderhoudsschema.
- Vraag uw dealer naar ons aanbod aan REMAN-turbo's: deze bieden gegarandeerde kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs.
Kies voor originele startmotoren & dynamo's
Originele startmotoren en dynamo's zijn onderdelen van topkwaliteit die samen met de accu onder alle omstandigheden een probleemloze start garanderen. Ze worden geproduceerd met de grootst mogelijk zorg en voldoen aan de strengste normen en kwaliteitseisen. De startmotor en dynamo vormen samen een geheel dat specifiek op de motor van uw voertuig is afgestemd. Daarom adviseren wij bij vervanging altijd te kiezen voor originele nieuwe exemplaren.

Het hele jaar door probleemloos starten!

Originele IVECO-dynamo's
Originele IVECO-dynamo's van de nieuwste generatie staan garant voor een stabiele stroomvoorziening en optimale laadsnelheid bij alle temperaturen. Ze zijn specifiek voor uw voertuig ontworpen en getest en onderscheiden zich met een lange levensduur zonder onderhoud. Ze worden vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitseisen:
- Versterkte lagers voor een stabielere riemspanning
- Koperdraad van hoge kwaliteit = Verbeterd magnetisch circuit = Betere elektrische lay-out
- Stabiele stroomafgifte = Langere levensduur accu
- Bestand tegen hoge omgevingstemperaturen
- Stille werking

Originele Iveco-startmotoren
Originele startmotoren van Iveco maken gebruik van hoogwaardige componenten om een maximale levensduur te garanderen.

- Tegen hoge temperaturen bestand rubber
- Laag gewicht
- Maximale bescherming tegen milieu-invloeden
- Beschermd tegen het binnendringen van vuil, stof en water
- Ook bij zeer zware omstandigheden optimale werking

UW VOORDELEN
- Zekerheid dat de onderdelen specifiek voor uw voertuig zijn ontworpen
- Perfecte onderlinge afstemming van startmotor en dynamo
- Geringe belasting accu, waardoor deze minder vaak hoeft te worden vervangen

ONDERHOUDSTIPS
- Laat problemen met de dynamo onmiddellijk oplossen zodra deze zich voordoen om verdere schade aan de elektrische installatie te voorkomen.
- Vraag uw dealer naar ons aanbod aan REMAN-startmotoren en dynamo's: deze bieden gegarandeerde kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs.

Een slecht werkend geheel van startmotor, alternator en accu kan van invloed zijn op de goede werking van andere onderdelen van uw voertuig: door te kiezen voor niet-originele vervangingsonderdelen loopt u risico op schade aan andere onderdelen van uw voertuig, waarbij de reparatiekosten aanzienlijk kunnen oplopen!
Kies voor originele uitlaatsystemen
Het uitlaatsysteem, met name de uitlaatdemper, de katalysator en het roetfilter, dragen niet alleen bij aan het beperken van de geluidshinder en luchtvervuiling, maar kan ook bijdragen aan een lager brandstofverbruik. IVECO’s superieure uitlaatonderdelen onderscheiden zich op al deze punten door voortreffelijke scores: mede door hun goede afdichting zorgen ze voor een stillere, schonere, zuinigere en trillingsarme motorwerking.

Langere levensduur en hogere prestaties

- Sterke en hittebestendige onderdelen van roestvrijstaal
- Optimale verwijdering verontreinigende stoffen dankzij katalysator met hoog gehalte aan edelmetalen
- Voldoen aan de oorspronkelijk eisen voor de typegoedkeuring, waardoor problemen bij de APK worden voorkomen
- Roetfilters die tot de beste van hun klasse behoren

UW VOORDELEN
- Efficiënter brandstofverbruik en minder risico op trillingen dankzij bij uitlaatcomponenten behorende montageaccessoires
- Geringere geluidsemissie dankzij modelspecifieke geluidsdemping
- Hoogwaardig filters die minder snel verstopt raken en daardoor niet tot een verhoogd brandstofverbruik leiden
- Lange levensduur: voordelige oplossing op langere termijn

ONDERHOUDSTIPS
- Laat het uitlaatsysteem regelmatig controleren bij uw IVECO-werkplaats.
- Ververs de motorolie op de voorgeschreven intervallen en gebruik daarbij olie van hoge kwaliteit.
- Bewaak de werking van het roetfilter en laat dit indien nodig vervangen (wordt als standaardwerkzaamheid aangeboden door het IVECO-servicenetwerk).

Op zoek naar onderdelen voor een oudere IVECO?

Kies ook dan voor IVECO-kwaliteit en betrouwbaarheid!

VOOR ELK VOERTUIG DE JUISTE OPLOSSING


REMAN
Gereviseerde onderdelen:
zo goed als nieuw


NEXPRO
Tweede lijn van gunstig geprijsde onderdelen van gegarandeerde kwaliteit voor oudere voertuigen


IVECO ON
DAILY

download

IVECO ON
WAY RANGE

downalod