​Van europees tot wereldwijd

IVECO: een internationale roeping sinds de geboorte.

In 1975 ziet IVECO het daglicht, wanneer 5 bedrijven, die gevestigd zijn in 3 europese landen (Italie, Frankrijk en Duitsland) beslissen om hun krachten te bundelen en het leven te schenken aan een nieuw bedrijf.

Dankzij verschillende overnames, allianties en internationale joint-ventures, heeft IVECO zijn plaats verworven tussen de grote mondiale spelers in de wereld van de bedrijfsvoertuigen.

Vandaag beschikt IVECO over productiefaciliteiten in Europa, China, Rusland, Australie en Latijns-Amerika en is de groep aanwezig in meer dan 160 landen.

IVECO biedt producten aan, die kunnen beantwoorden aan alle eisen van de professionals in de transportwereld, en dit door het meest uitgebreide gamma aan voertuigen beschikbaar op de markt. Bovendien werd het gamma volledig vernieuwd vanaf 2007.

IVECO is altijd een belangrijke speler geweest op het domein van de innovatie, zowel op het gebied van motorentechniek (de eerste constructeur om de turbo te introduceren op alle dieselversies, ontdekker van de common rail techniek en eerste om Euro V – EEV voertuigen aan te bieden), als op het gebied van voertuigen (‘Truck of the Year’ in 1992, 1993 en 2003, ‘Van of the Year’ in 2000, alsook verschillende andere nationale en internationale prijzen).


IVECO Geschiedenis: europees tot wereldwijd

Vragen over de geschiedenis van IVECO?

Wilt u meer weten over de geschiedenis van IVECO? Dat kan door uw vraag in te sturen via het contactformulier.