Pressmeddelande

Stralis Hi-Way spelar en viktig roll vid MotoGP i Spanien

Nya Stralis Hi-Way, Ivecos flaggskepp inom tunga lastbilar, kommer åter att spela en viktig roll som ”Safety Truck” och köra runt banan före tävlingarna i samband med Iveco Grand Prix i Aragonien, som arrangeras söndagen den 29 september.

Nya Stralis Hi-Way kommer att uppträda i sin karakteristiska orange lanseringsfärg på samma MotorLand-bana där den för ett år sedan firade utmärkelsen som ”International Truck of the Year 2013” med ett segervarv.

Iveco-märket kommer att vara synligt längs hela banan och på huvudläktaren liksom på muren längs raksträckan vid startlinjen och i banans båda kurvor. Iveco-logotypen kommer även att finnas på allt officiellt kommunikationsmaterial om mästerskapet precis som förra gången det begav sig.

Iveco har nu i fyra år varit partner och ”Trucks & Commercial Vehicles Supplier” vid MotoGP, det främsta internationella mästerskapet inom motorcykelracing. Som ett led i detta samarbete har Iveco levererat 4 Daily och 13 nya Stralis Hi-Way till Dorna Sports, den spanska arrangören och innehavaren av de exklusiva rättigheterna till MotoGP. Iveco-fordonen används under hela säsongen för transport av utrustning, materiel, mobila kontor och verkstäder.

Precis som vid fjolårets upplaga av MotoGP är Iveco officiell sponsor för Yamaha Factory Racing Team, och Ivecos logotyp återfinns än en gång på teamets Yamaha YZR-M1-motorcyklar, som körs av Jorge Lorenzo och Valentino Rossi. De båda roadracingförarna är tillsammans med nya Stralis huvudaktörerna i Ivecos reklamkampanj, som kommer att publiceras i de största europeiska dagstidningarna i samband med Iveco Grand Prix i Aragonien.

Det befintliga partnerskapet mellan Iveco och Yamaha Factory Racing Team har befästs ytterligare denna säsong genom leveransen till Yamaha av sju nya Stralis, bland annat fyra med Hi-Way-förarhytt samt en Daily skåpbil för transport av motorcyklar, utrustning, mobila verkstäder och kontor.

Iveco
Iveco, ett CNH Industrial-företag, utvecklar, konstruerar, tillverkar och marknadsför ett brett spektrum av lätta, medeltunga och tunga yrkesfordon, entreprenadfordon, bussar för stads- och linjetrafik samt specialfordon för brandbekämpning, terränguppgifter, militär och civilförsvar.

Iveco har över 26 000 anställda och produktionsföretag i 11 länder över hela världen och tillämpar den senaste teknologin. Utöver Europa finns Iveco i Kina, Afrika, Australien, Oceanien och Latinamerika. Omkring 5 000 försäljningskontor och serviceverkstäder i över 160 länder garanterar teknisk support överallt på jorden där en Iveco-lastbil är i arbete.