Pressmeddelande

PostNord Logistics först i Sverige med elskåpbilen Iveco Daily Electric

PostNord Logistics först i Sverige med elskåpbilen Iveco Daily Electric

PostNord Logistics och Iveco har ingått avtal om leverans av två Iveco Daily Electric av modellen 35S. Det innebär att under 2014 kommer de första elbilarna i 3,5-tonssegmentet att rulla ut på de svenska vägarna.

Iveco Daily Electric är ett fordon med en hög prestanda, tillförlitlighet och uppladdningskapacitet. Lastutrymmet är på 12m³ och räckvidden cirka 90 km. Vid normal körning kommer batterierna klara en dags transporter i Stockholms innerstad.

- Det finns ännu så länge inga elbilar registrerade i Sverige i 3,5-tonsegmentet, men nu väljer PostNord Logistics som första företag i Sverige att satsa på elbilar i det här segmentet. Vi är stolta att PostNord Logistics har valt Iveco ännu en gång, säger Anders Nilsson, försäljningsdirektör för Iveco Sweden AB.

De två elbilarna ska ingå i ordinarie verksamhet i Stockholms innerstad. PostNord Logistics kommer kontinuerligt att utvärdera bilarnas prestanda.

- För att nå PostNord Logistics högt satta miljömål jobbar vi målmedvetet med bland annat omställning till ny fordonsteknik och ökad andel förnyelsebara drivmedel. Eldrift är ett av de områden som med stor sannolikhet kommer att vara en viktig del i denna omställning. Tidigare har det varit svårt att hitta elfordon som storleks- och kapacitetsmässigt passar för distribution, vi ser fram emot att vara först i Sverige med den här typen av eldrivna fordon, säger Mats Ståhlgren, chef Produktion PostNord Logistics Sverige.

Iveco Daily Electric är det senaste exemplet på Ivecos investeringar i forskning och utveckling av miljöriktiga transportfordon. Det är en avancerad produkt som endast kräver en helt vanlig 380V-32A (3-faskontakt). Batteriladdning tar åtta timmar och ger en räckvidd på cirka 90 km (två batterier) eller 130 km (tre batterier). Bilarna kan köras i stadskörning med full last i upp till 70 km/h. Batterierna på Iveco Daily Electric är lufttäta och 100% återvinningsbara. De ger inga gasformiga utsläpp och kräver inget underhåll.
- Iveco Daily Electric är perfekt för korta avstånd och
  stadens distribution och optimerar fördelarna med eldrift,
  vilket innebär att den är tyst och miljövänlig. Den elektriska
  motorn når direkt upp till maximalt vridmoment, säger
  Anders Nilsson

Bilarna kommer att levereras till PostNord Logistics sommaren 2014.

Specifikation på Iveco Daily Electric

  • Modell: 35S, 12m³
  • Axelavstånd: 3300 mm
  • Längd: 5997 mm
  • Max höjd: 2745 mm
  • Färg: Nordic Blue
  • Motor: Vattenkyld asynkronmotor
  • Batterier: 2 st NaNiC12, spänning 278V, kapacitet 152 Ah
  • Räckvidd: cirka 90 km

Presskontakt:
Jan-Åke Carlsson
Telefon: 0702-63 09 50
Mail: jan-aake.carlsson@iveco.com

Iveco
Iveco, ett CNH Industrial-företag, utvecklar, konstruerar, tillverkar och marknadsför ett brett spektrum av lätta, medeltunga och tunga yrkesfordon, entreprenadfordon, bussar för stads- och linjetrafik samt specialfordon för brandbekämpning, terränguppgifter, militär och civilförsvar.
Iveco har över 26 000 anställda och produktionsföretag i 11 länder över hela världen och tillämpar den senaste teknologin. Utöver Europa finns Iveco i Kina, Afrika, Australien, Oceanien och Latinamerika. Omkring 5 000 försäljningskontor och serviceverkstäder i över 160 länder garanterar teknisk support överallt på jorden där en Iveco-lastbil är i arbete.

För ytterligare information om Iveco besök: www.iveco.com
För ytterligare information om CNH Industrial besök: www.cnhindustrial.com