Pressmeddelande

Nya Iveco Stralis Hi-Way vald till "Truck of the year 2013"

Ivecos nya tunga lastbil Stralis Hi-Way har fått 2013 års utmärkelse ”International Truck of the Year”, ett pris som av de 25 ledande tidskrifterna för nyttofordon i Europa varje år delas ut till den lastbil som enligt juryn har bidragit mest till effektivitet inom vägtransport utifrån flera olika perspektiv såsom bränsleekonomi, säkerhet, körbarhet, komfort och miljöpåverkan.

Det ansedda priset tillkännagavs under galakvällen i samband med den 64:e internationella bilutställningen i Hannover, som är det största evenemanget för nytto- och industrifordon i Europa.

– Vi är stolta över priset. Nya Stralis blir ett riktmärke i fråga om effektivitet, kvalitet och värde för kunden, och utgör ett skyltfönster för vår förnyade företagsstrategi: att alltid vara nära våra kunder och leverera utmärkta produkter, sade Ivecos vd Alfredo Altavilla när han tog emot utmärkelsen.

Nya Stralis Hi-Way: viktigaste nyheter i korthet
Huvudfinesserna med nya Stralis Hi-Way är den betydande minskningen av total ägandekostnad och det egenutvecklade systemet HI-eSCR för katalytisk avgasrening, som tagits fram av FPT Industrial.

Genom att kombinera produktkvaliteten med en hel rad integrerade tjänster, inklusive skräddarsydd assistans , vagnparkshantering och förarutbildning för ekonomisk körning kan nya Stralis ge en minskning av de totala ägandekostnaderna med upp till 4 % vid internationella körningar med ett Stralis Hi-Way-dragfordon och en genomsnittlig körsträcka av 130 000 km per år, under en fyraårsperiod.

Nya Stralis är utrustad med Cursor FPT Industrial-motorer, som garanterar låg bränsleförbrukning och utmärkta prestanda. Det unika systemet High Efficiency SCR (HI-eSCR) för katalytisk avgasrening, som konstruerats, patenterats och tillverkas av FPT Industrial, gör nya Stralis till det enda tunga fordon på marknaden som uppfyller Euro VI-normerna för utsläppsbegränsning utan användning av EGR-teknik. FPT Industrial High Efficiency SCR-systemet minskar kväveoxidnivåerna med över 95 %. FPT Industrials efterbehandlingsteknik för Euro VI-fordon är unik och exklusiv, eftersom den uppfyller de strikta kraven på begränsning av kväveoxidutsläpp utan att öka bränsleförbrukningen.

Stralis Hi-Way levereras dessutom med hytt som fått en genomtänkt ny utformning. Den förbättrade ergonomin och komforten är resultatet av ett nära samarbete med återförsäljare och kunder. Den omdesignade exteriören av hytten har fokuserat på att förbättra aerodynamiken och därigenom bränsleeffektiviteten, och innehåller detaljer som en ny central grill, sidovindavvisare med ny utformning och en ny stötfångarkonstruktion, bland mycket annat.
 
Fordonet erbjuder nya avancerade och integrerade kommunikationsfunktioner, förbättrade kundtjänstverktyg och de mest avancerade vägsäkerhetsfunktionerna, såsom elektroniska bromsar (EBS) med Brake Assistant, Lane Departure Warning System som varnar vid oavsiktliga korsningar av körfältslinjer, Electronic Stability Program (ESP), Adaptive Cruise Control, Daytime Running Lights, den nya Driver Attention Support-funktionen och Advanced Emergency Braking System.

För att förbättra förarnas körförmåga har nya Stralis utökat det redan stora utbudet av finesser med det unika ”Driving Style Evaluation”, en funktion som gör det möjligt för föraren att förbättra sin körstil i realtid. Om detta program dessutom är anslutet till IVECONNECT FLEET-systemet, kan den som ansvarar för vagnparken bedöma varje förare via internet.

Nya Stralis tillverkas på Ivecos fabrik i Madrid, i överensstämmelse med de högsta kraven för produktionskvalitet.

Iveco
Iveco, som är ett företag inom Fiat Industrial-koncernen, konstruerar, tillverkar och marknadsför ett brett spektrum av lätta, medeltunga och tunga nyttofordon, terrängfordon, stads- och landsvägsbussar samt specialfordon för användningsområden såsom brandsläckning, terrängkörning, försvar och räddningstjänst.

Iveco har nästan 25 000  anställda och verksamhet elva länder, där den mest avancerade tekniken används. Företaget finns i Europa, Kina, Ryssland, Australien och Latinamerika. De runt 5 000 försäljnings- och serviceanläggningarna i över 160 länder garanterar teknisk support var än Iveco-fordon är i bruk.

Hannover den 18 september 2012