Pressmeddelande

Nya Iveco Eurocargo Euro VI

​Iveco kan presentera nya Eurocargo som nu är optimerad för Euro VI.

Europas favorit i medium-segmentet kombinerar banbrytande innovationer med överlägsen kraft och optimal bränsleekonomi tack vare den exklusiva HI-eSCR-tekniken, patenterad av FPT Industrial. 

Det innovativa systemet för efterbehandling reducerar kväveoxiderna ( NOx) med över 95% utan att ändra förbränningsprocessen och utan att det behövs ett extra kylsystem och utan att påverka dess struktur.

De nya Tector 5- och 7-motorerna med Euro VI är de enda i segmentet som kan erbjuda HI-eSCR-teknik och därmed positionera sig på toppen av sin kategori  tack vare att motorerna levererar höga och jämna resultat. 

Den nya serien av fordon omfattar tre nya Tector 5-modeller: 160, 190 och 210 hk och fyra Tector 7-modeller: 220, 250, 280 och 320 hk. 

Motorvolymen på Tector 5 respektive Tector 7, fyra och sex cylindrar, har ökats för att uppnå optimal flexibilitet för olika tillämpningar. Motoreffekten på Tector 5, med en cylindervolym på 4,5-liter, har ökat med 13% till 210 hk . Tector 7-motorns prestanda, med en 6,7-litersmotor, har förbättrats med 7% till 320 hk.

Det nya Eurocargo-serien har också förbättras med en ny Eurotronic automatiserad ZF-växellåda med 12 växlar, tillgänglig för såväl den 6-cylindriga Tector 7, som för trailermodellen.

Nya Eurocargo med Euro VI-motorn kan beställas nu för leverans under första kvartalet 2014.