Pressmeddelande

Nya Daily 2014 – i bättre form än någonsin

En bil i helt nytt utförande som uppfyller alla behov inom den lätta transportsektorn: från robust chassi till oerhört rymlig och lättmanövrerad skåpbil

Tredje generationens Iveco Daily, som snart gör entré på Europamarknaderna, presenteras för den internationella pressen i juni. Det är fråga om en helt ny bil, som är resultatet av ett perfekt samspel mellan tradition och förnyelse, vilket gör den till det mest populära arbetsredskapet för den professionella transportsektorn.                                                                                                    

Bilen tillverkas på Ivecos fabriker i Suzzara i Norditalien och i Valladolid i Spanien, där man nyligen genomfört betydande investeringar i en modernisering av produktionslinjerna.

Nya Daily har fortfarande kvar sin klassiska chassiram som garanterar styrka, flexibilitet och lång hållbarhet samt smidigare påbyggnadsmöjligheter för chassina, men kunderna kan också se fram emot alla de nyheter som Daily 2014 bjuder på.

På utvecklingsavdelningen har man koncentrerat sig på båda versionerna – chassi och skåpbil – med huvudfokus på den senare, som på alla sätt fått sina egenskaper förbättrade när det gäller manöverduglighet och lastkapacitet tack vare optimerade volymer och lättare åtkomst med en smidigare lastningshöjd.

Skåpbilens lastkapacitet har förbättrats genom en omvärdering av förhållandet mellan axelavstånd, total längd och flaklängd: resultatet är de nya modellerna på 18 och 20 m3 (kategorins bästa i fråga om volym) och 11 m3 (kategorins bästa i fråga om lasteffektivitet, ett indextal som mäter förhållandet mellan lastrummets längd och bilens totala längd).

Med sin nya arkitektur, sina längre axelavstånd och sitt minskade överhäng bak garanterar nya Daily optimala köregenskaper utan att dess välkända smidighet på smala gator blir lidande. Samtliga modeller på upp till 3,5 ton har nya fjädringar fram som säkerställer optimal kontroll över bilen, bättre komfort och större tillåtet axeltryck. På modellerna med enkelhjul har fjädringen bak dessutom fått en ny utformning så att flakhöjden blivit ca 55 mm mindre, vilket underlättar lastning och lossning av bilen.

Tredje generationens Daily är även mycket affärsinriktad och möjliggör en sänkning på över 5 % av bränsleförbrukningen jämfört med föregående modell, med en avsevärd förbättring av bilens totala ägandekostnad i kombination med kategorins bästa prestanda och ett stort urval av motorer, växellådor och bakaxelutväxlingar.

Komforten har också genomgått en märkbar förbättring med en komfortablare och tystare hytt som ger samma körställning och körglädje som en bekväm personbil. Interiörens ergonomi (som ligger i kategorins toppskikt) kompletteras med en bättre ljudisolering, en effektivare klimatanläggning och en enastående körkomfort under alla lastförhållanden.

Nya Daily – stark av naturen, mångsidig och lättkörd, men även tilltalande tack vare en genomgripande ny design – är det mest konkreta exemplet på den ständiga förbättringen av en produkt som i över 35 år innehaft huvudrollen i den lätta transportsektorns historia.

Utbudet blir komplett genom att nya Daily dessutom erbjuds i olika minibussversioner, vilka tillgodoser behoven hos  de kunder som sysslar med kollektiva persontransporter, såväl transport inom städer som snabbtransport utanför städerna.

Från och med juni kommer nya Daily att finnas hos Iveco-återförsäljare i hela Europa.