Pressmeddelande

Ivecos nyheter på Lastbil 2010
Iveco har en central roll under Lastbil 2010 i Jönköping 25-28 augusti. På Elmiamässan är det Sverige-premiär för Ivecos tunga fordon Stralis och Trakker. En annan väldigt spännande nyhet är Iveco Daily som nu kommer med en 7-tons-version.

Ivecos breda modellprogram är nu komplett i Sverige och på Elmiamässan har besökarna chansen att beskåda alla våra lastbilar -allt från de lättta transportbilarna, Iveco Daily, Europas mest prisbelönta lastbil i det mellantunga segmentet, Eurocargo, till de tunga lastbilarna Stralis och Trakker.
Iveco ska inledningsvis koncentrera försäljningen av Stralis och Trakker till storstadsregionerna. Tre säljare, specialiserade på tunga fordon, ansvarar för försäljningen i Stockholm, Göteborg och Malmö/Helsingborg.

  • Iveco är en av Europas största lastbilstillverkare och med vår långa tradition och gedigen erfarenhet av tunga fordon innebär det att vi direkt kan erbjuda kunderna lastbilar av högsta kvalitet med högsta tänkbara prestanda, säger Gunni Mikkelsen, VD för Iveco Sweden AB.
    En annan viktig del i Ivecos satsning på tunga fordon är att det redan finns ett etablerat och kompetent servicenätverk i Sverige, bland annat tack vare succén Iveco Daily som sålt i mer än två miljoner exemplar och Iveco Eurocargo.
  • Vi har fullserviceverkstäder som sedan länge skött service och underhåll av Iveco Stralis internationella kunder i Sverige och därför vet vi att vi kan erbjuda bästa tänkbara service direkt.
    Elmiamässan är betydelsefull för både Iveco och hela transportbranschen och därför satsar vi extra mycket på Lastbil 2010,
  • Det innebär att Ivecos har en ännu större monter och antalet lastbilar är det största någonsin, säger Gunni Mikkelsen.
I Ivecos monter U:662 finns bland annat följande intressanta nyheter att beskåda när mässan startar onsdagen den 25 augusti:

Iveco Stralis

Iveco Stralis är lastbilen som anpassas efter de flesta behov, med ett stort urval av 5 olika hyttyper, Euro 5 (330-560 hk) motorer och den mera miljövänliga EEV- motorn (330-500 hk), den erhålls med ett stort urval av säkerhetstillval, som exempel ACC (säkerhetsavstånd till framförvarande fordon, LDW (kontroll av oavsiktligt filbyte – vid ouppmärksamhet), backalarm, retarder system, Hill holder och ESP, samt automatväxellådan Eurotronic.
Ett brett utbud av axelavstånd för olika påbyggnationer, manuella, automatiserade och automatiska växellådor liksom bakaxelutväxlingar ger optimala förhållanden mellan hastighet, totalvikt och acceleration.

Iveco Trakker

Trakker är det teknologiskt mest avancerade on/off-road programmet till bygg- och anläggningsbranschen där bilen kombinerar entreprenadbilens prestanda och robusthet med landsvägsmodellernas komfort. Trakker använder avancerad teknologi och utmärker sig genom enastående driftsäkerhet, oavsett terräng och användningsområde.
Trakker är konstruerad utifrån det enkla konceptet, att den skall uppfylla chaufförens behov maximalt både vad avser produktivitet och komfort utan att ge avkall på den styrka och driftsäkerhet, som krävs av en lastbil, som arbetar i svår terräng med tung last. Trakkerprogrammet är uppbyggt kring två motorer (Cursor 8 och 13 liter) och två förarhytter (Active Day och Active Time) med låg eller hög hytt.

Med sina många varianter täcker Trakker alla tänkbara användningsområden tack vare det omfattande motorutbudet (från 330 HK till 500 HK) och axelkonfigurationer (4x2, 4x4, 6x4, 6x6, 8x4, 8x8 släpdragare och 6x4 trailerdragare).

Iveco Daily 7 ton

Daily kommer nu i en ny 7-tonsversion som är uppbyggd på samma sätt som 65C. Med sin starka chassieram är Daily 70C nu tillgänglig med 7 tons totalvikt, vilket ger cirka 450 kg mer nyttolast i jämfört med Daily 65C. En stor fördel i förhållande till andra lastbilar i detta segmentet är just att Ivecos 70C kan erbjuda klart högre nyttolast än sina konkurrenter. Daily 70C finns i väldigt många versioner som chassi, med både enkel-, och dubbelhytt, och som skåpbil (endast som 17,2m³). Motormässigt kan den nya Daily 70C fås med Ivecos miljövänliga EEV-motor (Enhanched Enviromentally Friendly) på 3,0 liter och 170 HK. EEVnormen innebär bland annat 33% mindre partikelutsläpp, som ger en kraftig reduktion av mycket hälsoskadliga partiklar, 27% mindre utsläpp av kolväte och 25% mindre utsläpp av koloxid.

Tack vare introduktionen av den nya Daily 70C finns det numera fler än 7 000 olika versioner av Iveco Daily - så möjligheterna att skräddarsy en lastbil för varje uppdrag har aldrig varit bättre!

Iveco

Iveco utvecklar, producerar och marknadsför ett brett spektrum av lätta, medium och tunga nyttofordon, entreprenadfordon, stads- och intercity-bussar samt specialfordon till bruk inom brandsläckning, off-road, militären och civilförsvaret.

Iveco har över 25.000 anställda och 27 produktionsverksamheter fördelade på 16 länder över hela världen och sätter i bruk de senaste teknologierna utvecklade på 6 forskningscenter. Utöver Europa finns verksamheten i Kina, Ryssland, Australien, Argentina, Brasilien och Sydafrika. Fler än 4.600 serviceplatser i mer än 100 länder garanterer teknisk support över hela jorden där det finns en Iveco-lastbil i arbete.