Pressmeddelande

Ivecos joint venture i Kina lanserar officiellt en ny produkt: Kingkan

Säkerhet, komfort, effekt, lastkapacitet liksom robusthet, slitstyrka och stil. Detta är något av det som utmärker Kingkan – den nya off road-lastbilen från joint venturet Iveco Hongyan Commercial Vehicle Co. (SIH) mellan Iveco, SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) och Chongqing Machinery som presenterades officiellt på OCT-teatern den 26 oktober i Chengdu i Sichuanprovinsen.

Lastbilens främsta egenskaper framgår av dess namn Kingkan: ”King” betyder ledare medan ”Kan” är namnet på ett mycket starkt djur enligt kinesisk tradition som står för stor kraft. Kingkan är följaktligen en ledande produkt som med sin styrka och effekt skapar en ny tradition för företaget.
I lanseringsceremonin, som ägde rum i Chengdu, deltog Xiong Weiming, General Manager för SIH,  Xiao Guopu, Vice President för SAIC, samt Franco Ciranni, Senior Vice President International Operations hos Iveco. Omkring 600 personer bevittnade den spännande lanseringen.

”SIH, Ivecos kinesiska joint venture, och den nya Kingkan”, sa Franco Ciranni, Senior Vice President International Operations på Iveco, ”är resultatet av ett gediget samarbete som byggts upp av SAIC Motors och Iveco under de senaste åren.”

”Kingkan kommer att kunna konkurrera på den inhemska marknaden, där försäljningsvolymerna är större än 900 000 enheter om året. Lastbilen har många kvaliteter och en driftsäkerhet som gör att den kan användas i andra länder över hela världen.”

 ”Iveco”, avslutade Ciranni, ”kommer att fortsätta att investera i SIH och starkt verka för en ökning av såväl försäljningsvolym som marknadsandel liksom utvecklande och lansering av nya produkter och teknologier.”

Denna nya off-road-lastbil är en vidareutveckling av klassiska SIH-produkter med innovativa teknologier, och efter åtskilliga rigorösa tester är Kingkan nu en robust, dynamisk och modern produkt med ett bra förhållande mellan pris och prestanda. Utmärkande för den nya hytten är den ”V-formade” fronten som inspirerats av släktdragen hos Iveco.
Lanseringen är en bekräftelse på att produkterna från joint venturet Iveco Hongyan Commercial Vehicle Co. (SIH) är ett resultat av arbetet med att integrera Ivecos europeiska teknologiska förträfflighet och kvalitet på den kinesiska marknaden.


Iveco
Iveco, ett Fiat Industrial-företag, utvecklar, producerar och marknadsför ett brett spektrum av lätta, mellantunga och tunga transport- och yrkesfordon, stads- och intercity-bussar samt specialfordon inom brandförsvaret, off-road-området, militären och civilförsvaret.

Iveco har 25.000 anställda och 24 produktionsområden fördelat på 11 länder över hela världen och utvecklar ständigt den senaste teknologin i 6 forskningscenter. Utöver Europa har Iveco verksamhet i Kina, Ryssland, Australien och Latinamerika. Drygt 5.000 försäljningskontor och serviceverkstäder i mer än 160 länder garanterar teknisk support överallt i hela världen där en Iveco-lastbil är verksam.


Turin, 26 oktober 2011