Pressmeddelande

Iveco på 2012 års IAA Motor Show i Hannover

Iveco presenterar i år flertalet nyheter på den 64:e upplagan av den internationella nyttofordonsmässan IAA i Hannover mellan den 20 och 27 september.

Nya STRALIS Hi-Way, som officiellt lanserades den 1 juli, kommer att göra entré inför en större internationell publik. Dessutom kommer nya TRAKKER med sin i stor utsträckning omgjorda förarhytt att lanseras officiellt under mässan.

Tillsammans med Ivecos fordon kommer även Euro VI-motorerna att ställas ut liksom det avancerade systemet för katalytisk reduktion High Efficiency SCR (HI-eSCR) som FPT Industrial har fullt patent på.

I montern på IAA kommer mässbesökarna att få en fullständig bild av Ivecos utbud, från lätta till tunga fordon, och däribland även minibussar, bussar och entreprenadfordon.

På hela utställningsytan kommer det även att framgå hur kunden står i centrum för Ivecos företagsstrategi. Utgångspunkten är alltid att skapa ett värde för dem som i sitt dagliga arbete använder sig av Ivecos fordon. Iveco strävar efter att maximera produktiviteten, kvaliteten och komforten med hjälp av nya tekniker som gör det enklare att använda fordonen – och detta alltid med målet att sänka den totala ägandekostnaden TCO (Total Cost of Ownership).
Montern, som täcker en yta på över 2 000 m2, kommer att återspegla de färger och material som använts för att skapa Fiat Industrial Village i Turin, som är Fiat Industrials första multifunktionella center i världen.


Ivecos tunga fordon på mässan i Hannover
Uppmärksamheten kommer i Iveco-montern att riktas mot nya STRALIS Hi-Way, det tunga fordon som erbjuder ett extremt konkurrenskraftigt alternativ för såväl dagens som framtidens tunga godstransporter.

Styrka, komfort, ergonomi och säkerhet är bara några av nya STRALIS Hi-Ways starka sidor, och denna lastbil ger kunderna en rad viktiga fördelar liksom en påtaglig reducering av den totala ägandekostnaden (TCO) med upp till 4 % för vanliga uppdrag. På Hannover-mässan 2012 kommer nya Stralis att ställas ut i Euro V- och Euro VI-versionerna.

En annan av årets viktiga nya produkter i Stralis-programmet kommer också att visas upp i Hannover, nämligen LNG Natural Power-versionen, som drivs med flytande naturgas och som lämpar sig för regionaltrafik och nattleveranser. Från och med i år marknadsförs den över hela Europa.
Förnyelsen av det tunga programmet blir komplett genom att nya Trakker – entreprenadfordonet inom off-road-programmet – får världspremiär i Hannover. Med sin ytterst innovativa förarhytt kan nya Trakker arbeta i svårframkomlig och besvärlig terräng, och dess Cursor-motorer (8 och 13 Euro V) garanterar styrka och lång livslängd för en lastbil som måste vara i gång 365 dagar om året utan avbrott. Nya Trakker lyfter produktiviteten till helt nya nivåer och sänker ytterligare den totala ägandekostnaden och minimerar driftskostnaderna.

Astra-märket står också i rampljuset i Hannover med den nya HD9-versionen. Denna lastbil utgör en viktig referenspunkt för transporter i stenbrott och på byggarbetsplatser för alla stora anläggningsföretag som behöver en pålitlig partner både i fråga om styrka och mångsidighet och i fråga om kundsupport.

Det kompletta utbudet på mässan: Daily, Eurocargo och Magelys Pro
En betydande del av Ivecos monter kommer även att avsättas för det övriga programmet: de lätta fordonen representeras av nya Daily och det medeltunga programmet av Eurocargo.

Tre nya Daily-fordon kommer att visas upp, av vilka det ena är ett elfordon som kan garantera hög driftsäkerhet och som lämpar sig utmärkt för vanlig stadskörning som dörr-till-dörr-distribution och passagerartransport i stadsmiljö.
För regional distributionskörning återfinns i montern Eurocargo, som fortsätter att vara en obestridd måttstock för den europeiska marknaden med en ledande position i segmentet för fordon med en totalvikt på 6 till 18 ton.
I montern kommer det även att finnas fordon för passagerartransport. Iveco erbjuder nya Daily minibuss, ett fordon som förenar de traditionellt erkända kvaliteterna hos Daily med egenskaperna hos en ledare i sektorn för personbefordran. Detta fordon är den idealiska lösningen för kunder som sysslar med passagerartransport såväl inne i städer som utanför städerna på vägar där högre hastigheter råder.

Monterns utbud blir komplett med hjälp av Magelys Pro, som på senare år skaffat sig en ledarställning inom det ytterst specialiserade segmentet av lyxiga turistbussar Gran Turismo. Egenskaper som höga prestanda, låg bränsleförbrukning, liten miljöpåverkan, fantastisk driftsäkerhet över tid och, framför allt, utomordentlig komfort för både förare och passagerare har gjort att Magelys Pro lyckats attrahera även de mest krävande kunderna.

FPT Industrial-motorer i monterns mitt och ytor avsedda för innovation och tjänster
I mitten av montern, i det område som avsatts för motorteknologi, kan besökarna beskåda de Euro VI-motorer som utvecklats och tillverkats av FPT Industrial – grundstommen i Fiat Industrial.

Med Tier IV-motorerna för CNH och det fullt patenterade avancerade systemet för katalytisk reduktion High Efficiency SCR (HI-eSCR) har FPT Industrial tagit fram och producerat nyskapande lösningar för samtliga företag inom Fiat Industrial, den tredje största koncernen inom kapitalvarusektorn.

För att manifestera Ivecos ständigt pågående forskningsarbete kring nya teknologiska lösningar och möjliga framtidsscenarier kommer det att finnas en yta avsatt för innovation, där det teknologiska konceptet ”Iveco Dual Energy”, ett chassi till ett lättviktsfordon och en diesel/el-hybrid visas fram.

Slutligen kommer montern också att innehålla ett område som helt ägnas åt eftermarknadstjänster, med deltagande av Iveco Customer Service och Iveco Finanziaria, för att säkerställa att kunderna får maximal teknisk och finansiell support, från köpet av fordonet till tjänster under hela dess livslängd.

Iveco ställer också ut sina produkter i ett område utomhus där fordon med specialutrustning kommer att visas upp. Bland annat kommer det här att finnas en Eurocargo utrustad med en brandstege från Iveco Magirus, ett av de viktigaste globala företagen inom sektorn för brandbekämpnings- och räddningsutrustning samt världsledande inom tillverkning av brandstegar.


Iveco
Iveco, ett bolag i Fiat Industrial-koncernen, utvecklar, konstruerar, tillverkar och marknadsför ett brett spektrum av lätta, medeltunga och tunga yrkesfordon, entreprenadfordon, bussar för stads- och linjetrafik samt specialfordon för brandbekämpning, terränguppgifter, militär och civilförsvar.
Med cirka 25 000 anställda har Iveco tillverkning i 11 länder runt om i världen och använder sig av de mest avancerade teknologierna. Utöver i Europa finns Iveco även i Kina, Ryssland, Australien och Latinamerika. Omkring 5 000 försäljningskontor och serviceverkstäder i över 160 länder garanterar support överallt på jorden där en Iveco-lastbil är i arbete.

Turin, 3 september 2012