Pressmeddelande

Iveco levererar militärfordon till franska armén

Iveco, ett bolag i Fiat Industrial Group, har tillsammans med franska Soframe – ett dotterbolag i alsaciska Lohr Group – tagit hem ett kontrakt på leverans av MPV-militärfordon till den franska armén.

Anbud begärdes in 2007 av det franska försvarsdepartementets avdelning för inköp av försvarsmateriel (DGA – Division of General Armaments).
Kontraktet omfattar en första leverans på 200 fordon till ett värde av ca 160 miljoner euro. Det rör sig om en del av ett leveranskontrakt med efterföljande valfria delleveranser på upp till totalt 2 400 enheter till ett samlat värde av ca 800 miljoner euro.

De militära high-mobility-specialfordonen i 8x8-version levereras av Iveco Astra, som är en del av Iveco Defence Vehicles, ett Iveco-bolag specialiserat på taktiska försvarsfordon i en lång rad olika konfigurationer samt på konstruktion och tillverkning av terrängfordon för användning inom byggsektorn och gruvdrift.

Fordonen till den franska armén, som levereras med delvis pansrad förarhytt, olika typer av växelflak, släpvagnar och kranar för bärgning av militärfordon, ger enastående flexibilitet och maximalt skydd för manskapet samt stor lastkapacitet. Leveransen kommer även att omfatta underhåll och leverans av reservdelar.

Påbyggnaderna för chassierna kommer att tillverkas och sättas samman i Frankrike av Soframe, ett bolag i alsaciska Lohr Group. Fordonen ska utrustas med Cursor-motorer från Fiat Powertrain Industrial, som också kommer att tillverkas i Frankrike, liksom andra komponenter med högt mervärde av franskt ursprung.

Kontraktet är resultatet av den anbudsbegäran som DGA gjorde 2007 och som ledde till valet av Iveco och Soframe, vars anbud bedömdes vara det bästa i såväl tekniskt som ekonomiskt avseende. Det är fråga om det mest komplexa och omfattande kontraktet i Europa inom denna sektor 2010 och ett av de största som ingåtts av DGA.

Med detta viktiga leveranskontrakt befäster Iveco, tillsammans med sin ytterst kvalificerade partner, sin ledande ställning på den europeiska marknaden inom den militära sektorn, där företaget alltid har utmärkt sig både genom nyskapande lösningar för fordonen med sina avancerade teknologier för specifika militära komponenter, så som förarhyttsskydd, och genom sitt utbud av service och underhåll, som är av stor betydelse för fordon till denna sektor, och som härmed helt uppfyller den franska arméns hårda kravspecifikationer.

Fiat Industrial Group sysselsätter ca 6 500 anställda i Frankrike och har en omsättning på ca 4 miljarder euro. I Frankrike är Iveco väl representerat med sitt omfattande försäljnings- och servicenät för lastbilar till varutransportsektorn, och här är även huvudkontoret beläget tillsammans med andra produktionsföretag under Iveco Irisbus, som är det Iveco-bolag som tillverkar stads- och turistbussar.   

Frankrike har dessutom en fördel genom Camiva, ett bolag inom brandbilar under Iveco Magirus. Slutligen är det också i Frankrike som Fiat Powertrain Industrial tillverkar alla sina tunga Cursor-motorer och stationära motorer.

Iveco
Iveco utvecklar, tillverkar och marknadsför ett brett spektrum av lätta, medeltunga och tunga yrkesfordon, entreprenadfordon, bussar för stads- och linjetrafik samt specialfordon för brandbekämpning, terränguppgifter, militär och civilförsvar.

Iveco har ca 25 000 anställda och 23 produktionsföretag i 10 länder över hela världen och tillämpar den senaste teknologin, utvecklad vid 6 forskningscenter. Förutom i Europa finns Iveco i Kina, Ryssland, Australien och Latinamerika. Ca 5 000 serviceverkstäder i över 160 länder garanterar teknisk support överallt på jorden där en Iveco-lastbil är i arbete.
Turin, 17th January 2011

For broadcast-standard video supporting this press release, please visit www.thenewsmarket.com/iveco .

Per ottenere materiale video relativo a questo comunicato stampa, visitate www.thenewsmarket.com/iveco .