Pressmeddelande

Iveco officiell sponsor för Yamaha Racing Team
Efter två framgångsrika år som sponsor tar Iveco ytterligare ett kliv framåt inom MotoGPvärlden och då i synnerhet till Fiat Yamaha Team.

Iveco blir nu "Officiell sponsor" av Fiat Yamaha Team som precis är i färd att starta årets säsong. Teamet är det bästa tänkbara och består av den niofaldige världsmästaren Valentino Rossi och hans partner Jorge Lorenzo.

Därmed fortsätter Iveco sin strategi – att vidareutveckla partnerskap inom idrottsvärlden. Genom sponsring av enskilda idrottare och lag i världsklass bevisar Iveco sin starka internationella identitet.

Den nya sponsoravtal med Fiat Yamaha Team, som kommer att pågå i två år, ger ytterligare möjligheter för Iveco att synliggöra sitt varumärke runt om i världen. Avtalet innefattar bland annat att Iveco tillhandahåller fyra stycken heavy-lastbilar, Stralis 450 hk, utöver de två som redan varit i bruk under de senaste säsongerna, samt en ECODAILY. Fordonen kommer att användas av teamet för transport av motorcyklar och all annan utrustning till och från VMtävlingarna.

Iveco är sedan länge sponsor för Nya Zeelands landslag i rugby, All Blacks, som är världens mest framgångsrika rugbylag genom tiderna. Iveco är också officiell leverantör för Ferraris framgångsrika Formel 1-stall.

Iveco

Iveco utvecklar, producerar och marknadsför ett brett spektrum av lätta, medium och tunga nyttofordon, entreprenadfordon, stads- och intercity-bussar samt specialfordon till bruk inom brandsläckning, off-road, militären och civilförsvaret.

Iveco har över 27.000 anställda och 27 produktionsverksamheter fördelade på 16 länder över hela världen och sätter i bruk de senaste teknologierna utvecklade på 6 forskningscenter. Utöver Europa finns verksamheten i Kina, Ryssland, Australien, Argentina, Brasilien och Sydafrika. Fler än 4.600 serviceplatser i mer än 100 länder garanterer teknisk support över hela jorden där det finns en Iveco-lastbil i arbete.

Torino, 5th February 2010

For broadcast-standard video supporting this press release, please visit www.thenewsmarket.com/iveco.