Pressmeddelande

Iveco presenterar nya Stralis Hi-Way
Nya standarder för effektivitet, kvalitet och kundvärde

  • Reducerade driftskostnader
  • Mindre bränsleförbrukning
  • Euro VI-motorer med den exklusiva HI-eSCR- tekniken
  • Förarhytt i ny design med förbättrad ergonomi och komfort
  • Nya säkerhetssystem
  • Nya instrument för driftstyrning
Iveco presenterar idag STRALIS Hi-Way, den nya generationen inom heavy-duty-segmentet. Nya STRALIS utgör ett ytterst konkurrenskraftigt erbjudande för den tunga transportsektorn idag och i framtiden. Lastbilen utmärker sig genom effektivitet, kvalitet och kundvärde och är Ivecos svar på kravet om hållbara transporter med sina ”ultrarena” avgasutsläpp.

Med nya STRALIS Hi-Way stärker Iveco sin strategi att fokusera på kunden genom att reducera den totala ägandekostnaden (Total Cost of Ownership – TCO).
STRALIS Hi-Way ger kunden en rad viktiga fördelar: reducerad bränsleförbrukning, lägre underhållskostnader samt bättre driftsäkerhet och kvalitet, kombinerat med optimerad driftstyrning av fordonsparken samt bättre ergonomi i förarhytten och därmed ökad körkomfort för chauffören.

Så här säger Alessandro Mortali, Senior Vice President Heavy Range Iveco: – Nya STRALIS maximerar besparingarna på alla de viktigaste utgiftsposterna. Faktum är att den ger en märkbar reduktion av lastbilens totala
driftskostnader på upp till fyra procent inom de tio vanligaste
användningsområdena.

Enzo Gioachin, Senior Vice President Sales&Marketing på Iveco, tillägger: – Den nuvarande ekonomiska situationen är en av de svåraste som vår sektor någonsin har upplevt. I och med lanseringen av den nya STRALIS Hi-Way vill vi göra upp med den negativa tendensen. Vårt affärserbjudande för den här lastbilen innehåller rätt kombination av förnyelse, avancerade serviceåtaganden och direkta ekonomiska fördelar för våra kunder.

STRALIS Hi-Way utmärker sig genom en ytterst innovativ ny motorteknik som omfattar det patenterade HI-eSCR-systemet, som har utvecklats av FPT Industrial för att hålla gränsvärdena i Euro VI-normen, utan att det går ut över
bränsleeffektiviteten.

Stralis Hi-Way ståtar dessutom med en förarhytt i helt ny design, avancerade och integrerade kommunikationssystem, instrument för förbättrad kundservice och de allra senaste elektroniska trafiksäkerhetssystemen. Lastbilarna i den nya
generationen har genomgått omfattande kvalitets- och driftsäkerhetstest med över sex miljoner kilometers hållbarhetstest och över elva miljoner kilometers testkörning
på väg.

Nya STRALIS tillverkas på Ivecos fabrik i Madrid i Spanien, där man tillverkar tunga lastbilar. Fabriken fick nyligen en silvermedalj för sin kvalitetsnivå inom det prestigefyllda programmet World Class Manufacturing (WCM), med en av de högsta poängsiffrorna.
Programmet är inriktat på att eliminera avfall och spill i produktionen och omfattar ett internationellt granskningssystem där man analyserar tjugo olika
förhållanden som rör arbetsplatsens organisation, kvalitet, underhåll och logistik.

Nya STRALIS Hi-Way: de viktigaste nyheterna i korthet
Nya STRALIS är utrustad med Cursor-motorer från FPT Industrial som garanterar låg bränsleförbrukning och enastående prestanda. Med det unika HI-eSCR-systemet (high efficiency Selective Catalytic Reduction), som är utvecklat, patenterat och tillverkat av FPT Industrial, är STRALIS den enda tunga lastbilen på marknaden som håller gränsvärdena i Euro VI-normen utan att använda avgasåterledning (EGR).

Tack vare denna exklusiva lösning har Iveco kunnat förenkla efterbehandlingssystemet och använda samma råkaross som till den befintliga förarhytten, eftersom motorn med HI-eSCR inte kräver något extra kylsystem.

Hi-eSCR-systemet ger Ivecos kunder åtskilliga fördelar som viktreduktion, minskad bränsleförbrukning och längre hållbarhet tack vare mindre komplicerad men fortfarande högeffektiv teknik.

Den nydesignade förarhytten på STRALIS Hi-Way erbjuder förbättrad ergonomi och körkomfort och är resultatet av ett nära samarbete mellan återförsäljare och kunder. Vid den utvändiga omdesignen av förarhytten har man särskilt fokuserat på att förbättra lastbilens aerodynamik och därmed dess bränsleeffektivitet. Utvändigt utmärker sig det nya frontpartiet genom det nya kylargallret i mitten, nydesignade vindavvisare och optimerad konstruktion av stötfångaren.
Nya STRALIS är en generell lösning för alla typer av transporter och alla typer av företag och deras behov vad gäller styrning av fordonsparken. Utöver det redan breda utbudet kan den därför dessutom erbjuda en unik funktion för körstilsbedömning: ”Driving Style Evaluation”, och kan även levereras med IVECONNECT – Ivecos exklusiva system som i en enda apparat innehåller både infotainment, GPS-navigation, körassistans samt funktionen IVECONNECT FLEET för styrning av små, mellanstora och stora fordonsparker.

STRALIS Hi-Way använder de mest avancerade elektroniska systemen som EBS med Brake Assistant-funktion, Lane Departure Warning System, ESP, Adaptive Cruise Control, Daytime Running Lights, den nya funktionen Driver Attention Support och Advanced Emergency Braking System.

Iveco
Iveco, ett Fiat Industrial-företag, utvecklar, konstruerar, tillverkar och marknadsför ett brett spektrum av lätta, medeltunga och tunga yrkesfordon, entreprenadfordon, bussar för stads- och linjetrafik samt specialfordon för brandbekämpning, terränguppgifter, militär och civilförsvar.
Iveco har nästan 25 000 anställda och tillverkning i 11 länder runtom i världen med användning av de senaste teknologierna. Utöver i Europa finns Iveco i Kina, Ryssland, Australien och Latinamerika. Omkring 5 000 försäljningskontor och serviceverkstäder i över 160 länder garanterar teknisk support överallt på jorden där en Iveco-lastbil är i arbete.

Turin, 1 juli 2012