Pressmeddelande

Posten Norge AB väljer Iveco som leverantör
Iveco Norge AB och Posten Norge AB har tecknat ett ramavtal som innebär att Iveco levererar samtliga transportbilar från 5,2-12 tons totalvikt. Avtalet sträcker sig över tre år med med möjlighet till ett års förlängning. Totalt handlar det om cirka 180 Daily och Eurocargo fram till och med 2012.

- Iveco i Norge glädjer sig mycket åt avtalet, det är strateiskt viktigt för Iveco i Norge då det bekräftar att vi är en pålitlig leverantör av varu-och lastbilar på den norska marknaden. Det är första gången som Iveco Norge blir leverantör till Posten i Norge. Iveco har förövrigt ett genuint samarbete med den svenska Posten sedan 1992, säger Gunni Mikkelsen, verkställande direktör för Iveco i Skandinavien.
Under 2009 räknar norska Posten att beställa cirka 60 stycken, varav 25 st är Daily och 35 st är Eurocargo.

-Ivecos Eurocargo har vunnit fler priser än någon annan lastbil i vägtransportens historia och övetog tidigt rollen som det tongivande transportfordonet i det mellantunga segmentet. Eurocargo har hela tiden varit på första eller andra plats som den bäst säljande lastbilen och sedan introduktionen har det sålts mer än 400 000 Eurocargo, vilket är ett bevis på att lastbilen verkligen har slagit hos de professionella användarna, säger Gunni Mikkelsen.
- Nya Eurocargo, som lanserades hösten 2008, är förändrad till både form och innehåll. Förarhytten är fullständigt ändrad med ett lockande och icke-aggressivt utseende, både ut- och invändigt, samtidigt som det visar sitt nära släktskap med övriga produkter inom Iveco-familjen. Ett förnyat urval manuella växellådor tillsammans med nya automatiserade och automatiska växellådor fulländar modellutbudet och gör att chauffören kan arbeta mycket effektivt och produktivt. Det stora utvalet av modeller och tilläggsutrustning gör Eurocargo till en lastbil som kan skräddarsys för många olika uppgifter inom varudistribution, bygg- och anläggningsbranschen samt offentlig service, säger Gunni Mikkelsen.

Iveco kommer också att vara ensam leverantör av Daily skåpbilar till Posten AB. Under 2009 ska Posten beställa cirka 35 Daily från Iveco.

Iveco Daily är en slitstark varubil och en storsäljare i Europa. Sedan den första Dailyn lanserades för 30 år sedan har mer än två miljoner Daily rullat på vägarna. Det är bland annat denna modellen Posten i Sverige har fått leveretat fler än 800 stycken. av.

- Intresset kring Iveco Daily är stort och att vår transportbil finns att få som gasbil gör det extra attraktiv. Iveco är en av få leverantörer som kan erbjuda en komplett miljöbil, avslutar Gunni Mikkelsen.

Iveco

Iveco utvecklar, tillverkar och marknadsför ett brett spektrum av lätta, medeltunga och tunga yrkesfordon, entreprenadfordon, bussar för stads- och linjetrafik samt specialfordon för brandbekämpning, terränguppgifter, militär och civilförsvar. Iveco har över 26 000 anställda och 27 produktionsföretag i 16 länder över hela världen och tillämpar den senaste teknologin, utvecklad vid fem forskningscentrer. Utöver i Europa finns Iveco i Kina, Ryssland, Australien, Argentina, Brasilien och Sydafrika. Mer än 4 600 serviceverkstäder i över 100 länder garanterar teknisk support överallt på jorden där en Iveco-lastbil är i arbete.