Pressmeddelande

Iveco Stralis LNG får utmärkelse för hållbara transporter

​Med sin Stralis LNG (flytande naturgas), har Iveco fått ”Europäischen Transportpreis für Nachhaltigkeit”, ett europeiskt pris för hållbara transporter. Beslutet fattades av en jury som hade representanter på högsta nivå inom tyska transportbranschen: den tyska bilindustrins organisation (VDA), media, forskning och statliga institutioner .

Priset syftar till att uppmuntra företag inom transport- och kommersiella fordonsindustrin för att arbeta på ett hållbart sätt och att bidra till att ytterligare förankra principerna för hållbar utveckling.

Ansvarfulla och hållbara metoder är grundläggande för att lösa miljöproblem på global nivå, men också för att öka lönsamheten och konkurrenskraften.

Med LNG-bränsle, och effekt upp till 330 hk på Stralis LNG, är bränslet inte bara extremt rent. Utsläppen stannar också under Euro VI-nivå och är bilen går också mycket tystare. Denna aspekt gör bilen lämplig för stadstrafik, till exempel för transport på morgonen till stormarknader och med intervallet cirka 750 km kan lastbilen med fördel även användas för långdistanskörning. Det högkvalitativa bränslet och den mycket låga bränsleförbrukning innebär både miljömässiga och ekonomiska fördelar för Iveco Stralis LNG.

Stralis LNG också vinner poäng på en makroekonomisk nivå, förutom miljövänlighet är varje kilo naturgas som används som ersättning för en liknande andel av oljan ett sätta att bidra till att minska pristrycket. Hållbarhet handlar om mer än bara den slutliga produkten: juryns bedömningskriterier krävde också hållbara metoder i produktionen och skydd av naturresurser och miljö .

För tredje året i rad har CNH Industrial (före detta Fiat Industrial) varit ledande i sin bransch i Dow Jones Sustainability Index (DJSI) Världen och Europa, ett av de viktigaste kriterierna i utvärderingen av hållbara investeringar.