Pressmeddelande

Iveco Daily – som ny efter 100 000 mil

​Turin, 10 mars 2014

I en video på Internet berättas historien om 25 Iveco Daily minibussar som tar sig fram genom den besvärliga terrängen på den afrikanska kontinenten dag ut och dag in från Sydafrika till Namibia.

En vanlig morgon i en Iveco Dailys dagliga liv i Sydafrika: avfärd från Soweto kl. 6.00 med första stoppet kl. 6.45 i utkanterna av Johannesburg, där passagerare hämtas upp som är på väg till Namibia. Från staden beger sig Daily ut i besvärlig terräng som bland annat består av öknar och savanner fulla av vilda djur och vadställen som ska passeras – samtidigt som minibussens vägmätare sakta men säkert närmar sig 100 000-milsstrecket.

Det är historien som skildras i den nya videon ”Iveco Daily: As new, after 1.000.000 Kilometers”. En historia som är lika imponerande som sann, med bussen i huvudrollen. Denna historia tar sin början varje morgon i Sydafrika och avslutas varje kväll i Namibia. Det är en historia om uppoffringar, starka känslor och många mil – en historia som delas av 25 Iveco Daily minibussar, tillverkade i Europa på Ivecos anläggning i spanska Valladolid, som tar sig fram i den besvärliga terrängen på den afrikanska kontinenten, dag ut och dag in. En resa på 100 mil, 365 dagar om året – en enorm sträcka som överstiger hundratusen mil på bara tre år. Videon visar en grupp Iveco-tekniker som anländer i precis rätt ögonblick för att ”undsätta” minibussens förare, och de häpnar när de upptäcker att vägmätaren visar ett kilometertal med sex nollor.

Tretton kunder i Sydafrika har faktiskt rapporterat till Iveco att de uppnått denna sträcka: en sträcka som är mer än dubbelt så lång som avståndet mellan jorden och månen (nästan 40 000 mil) och 25 gånger längre än jordens omkrets (4 000 mil).

Styrka, driftsäkerhet och uthållighet har alltid kännetecknat Ivecos fordon – kvaliteter som åter har lett till en ny viktig milstolpe i företagets historia. Ända sedan 1978 har Iveco Daily haft det som krävs för att vara den klarast lysande stjärnan inom lätta transporter i Europa och runtom i världen. Allt sedan första versionen har fordonet satt nya rekord och alltid legat före konkurrenterna, och därmed kommit att utgöra referenspunkt för nyskapande inom lätta nyttofordon.

Som framgår av bilderna från Sydafrika har Daily visat sig vara ett fordon som inte bara är kraftfullt, säkert och tillförlitligt, utan framför allt också tillräckligt robust och tåligt för att levereras med en sjusiffrig vägmätare. Chassit med metallfjädring ger styvhet i konstruktionen men även slitstyrka – särskilt i besvärlig terräng som den i Afrika – liksom lång hållbarhet.

Den individuella framhjulsupphängningen och de styva bakaxlarna ger minibussen utmärkt stötdämpning på besvärligt underlag samt linjär och exakt styrrespons och väghållning liksom bra manövreringsstabilitet.

För att se videon gå till: http://youtu.be/YL_2YBLt8B8