Pressmeddelande

Iveco blir starkare i Stockholm

​Iveco och Kihlströms Transport & Lastbilscenter blir starkare i Stockholm Kihlströms Transport & Lastbilscenter tar över Ivecos Stockholm-filial i Spånga. Iveco får därmed en ännu starkare samarbetspartner när Kihlströms Transport & Lastbilscenter kan samordna sin verksamhet från två centrala anläggningar i Stockholmsregionen.

Kihlströms Transport & Lastbilscenter har sedan 1954 levererat verkstadstjänster och transportbilar till yrkestrafiken i Södra Stockholm med omnejd. De två ägarna, Micha Grönvalls och Hannes H Meijer, ser en stor potential i en gemensam drift av två anläggningar:
- Förvärvet av Iveco Stockholm kommer innebära ett lyft för våra kunder, både på försäljnings- och eftermarknadssidan. Vi kommer nu att bli en ännu starkare spelare inom hela transport- och lastbilssegmentet i Stockholmsregionen, säger Kihlströms Transport & Lastbilscenters vd Micha Grönvalls.

Kihlströms är auktoriserad återförsäljare och serviceverkstad för Ivecos alla segment, vilket innefattar Iveco Daily (2,8-7,2 ton), Iveco Eurocargo (7,2-16, ton) och Iveco Stralis och Trakker (16-ton uppåt).
Kihlströms Transport & Lastbilscenters förvärv av Iveco Stockholm sker den 1 februari och alla nuvarande anställda kommer att stanna kvar i samband med övertagandet.

- Det är viktigt att alla duktiga medarbetare på Iveco Stockholm i Spånga följer med till Kihlströms så att vi kan bibehålla kompetensen. Tillsammans med personalen på vår anläggning i Årsta kommer vi få ett härligt team som kan supportera kunderna i både södra och norra Stockholm, säger Micha Grönvalls.

Iveco Sweden AB har alltid haft ett stort förtroende och ett bra samarbete med Kihlströms Transport & Lastbilscenter i Stockholm.

- Vi ser mycket positivt på den här satsningen och den kommer att gynna Iveco kunder i Stockholmsregionen. Nu har kunderna två fullserviceverkstäder att välja på i Stockholm och det är mycket positivt, säger Anders Nilsson, försäljningsdirektör hos Iveco Sweden AB.