Pressmeddelande

Iveco Irisbus - Det planerade valet för ett miljövänligt världsmästerskap
Iveco Irisbus spelade en central roll under det alpina världsmästerskapet i Val d’Isère, som avhölls mellan 2 och 15 februari. Tävlingarna karakteriserades av ett stort miljömässigt engagemang, och därför ställde Iveco 6 Irisbus till förfogande till offentlig transport. Redan då OS-medaljören från Grenoble 1968, Jean-Claude Killy, anmälde Val dÌseres kandidatur till världsmästerskapet 2005 var fokus på miljövänlighet utan tvivel en av de viktigaste aspekterna vid tävlingarna.

Bilfritt Val d`Ìsère

För att minska antalet personbilar i området kring Val d’Isère upprättades speciella busslinjer, som säkrade att personal, såväl som publik fick fin tillgång till området. Iveco Irisbus ombesörjde, att Val d’Isère blev bilfri i de två veckor tävlingarna varade.

Iveco levererade 6 fordon till mästerskapen:
  • En elektrisk Daily minibus för 19 passagerare
  • Tre elektriska Europolis midibussar, som tar 48 passagerare var
  • En EEV standard Citelis buss för 99 passagerare
  • En ledad EEV Citelis buss för 157 passagerare
Minibussen och de tre midibussarna var elektriska och därmed utsläppsfria, medan de två stadsbussarna var utrustade med FPT (Fiat Powertrain Technologies) EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle) diesel-motorer, som inte bara uppfyller, men också överträffar Euro 5 kraven, som träder i kraft oktober 2009.

12 Iveco Irisbus

Ytterligare 6 EEV Citelis körde i Val d’Isère under mästerskapen, vilket betydde att 12 Iveco Irisbus spelade en avgörande roll för passagerartransporten under mästerskapen. Alla bussarna var dekorerade med den officiella VM-logon och framstod som goda exempel på Ivecos målsättning att utveckla särskilt miljövänliga transportlösningar.

Iveco

Iveco utvecklar, producerar och marknadsför ett brett spektrum av lätta, mellantunga och tunga transportfordon, entreprenörfordon, stads- och intercity-bussar samt specialfordonr till användning inom brandbekämpning, off-road uppdrag, militärt och i civilförsvaret.Iveco har över 26.000 anställda och 27 produktionsorter fördelade över 16 länder runt världen samt använder man de senaste teknologierna utvecklade på 5 forskningscenter. Utöver Europa opererar verksamheten i Kina, Ryssland, Australien, Argentina, Brasilien och Sydafrika. Fler än 4.600 servicepunkter i över 100 länder garanterar teknisk support över hela jordklotet där det finns en Iveco-lastbil i arbete.