Pressmeddelande

Iveco och FedEx Express hybridtest minskade bränsleförbrukningen med 26,5%
Det är nu sex månader sedan Iveco och FedEx, världens största lufttransport-företag, gemensamt lanserade ett fälttest med 10 st diesel-elektriska hybrid Dailys och detta är första resultatet av aktiviteten.

Resultatet presenterades under en presskonferens på Palazzo Marino i Milano, där bland annat staden Milanos ansvarige för Mobilitet, transport och Miljö, den verkställande direktören för FedEx Express i Medelhavsregionen samt direktören for Ivecos italienska marknad deltog.

Resultat

Testperioden varar fram till maj 2010 och under de första sex månaderna rullade varje transportfordon 7,900 km, vilket gav en minskad bränsleförbrukning på 26.5% och total CO²-reduktion på 7.5 ton jämfört med en traditionell transportflotta. Framgången bakom testet beror på sofistikerade kontrollsystem, som till exempel Stopp & Start, som tillåter fordonet att starta via batteridrift, där energin kommer från återanvändning av den uppsamlande bromsenergin.

“Iveco är mycket engagerat i utvecklingen av den här teknologin. Resultatet av testerna är ett mycket synligt tecken på vårt engagemang till att pådriva en förändring gällande hållbar innovation”, sade Ottavio Gioglio, direktör för Ivecos italienska marknad.

"Resultatet av denna investering bekräftar FedEx Express ihållande mål att göra hybrid transportteknik verklig. FedEx Express var det första företaget att investera i kommersiella hybrida lösningar, och nu opererar ett större antal hybridbilar över hela världen ", sade Renato Carrara, direktör för FedEx Express i Medelhavsområdet

Iveco skåpbilar visade under provet att de besitter de väsentliga egenskaper som behövs för att driva yrkesmässig trafik. Ovanpå en särskild utbildning i användningen av bilarna, har FedExs förare varit övervägande positiva i sina yttranden om Iveco Dailys prestanda, funktionalitet och körprestanda. Dessutom uttryckte de stolthet för att hjälpa till att ta hand om miljön när de utförde sina jobb. Iveco har ett nära samarbete med FedEx Express i utvecklingen av hybrid diesel-elektriska Iveco Daily och FedEx är det första företaget att testa tekniken i bilar som är konstruerade för att uppfylla hårda krav för expresspost i tätbefolkad stor-stadsmiljö.

Iveco

Iveco utvecklar, producerar och marknadsför ett brett spektrum av lätta, medium och tunga nyttofordon, entreprenadfordon, stads- och intercity-bussar samt specialfordon till bruk inom brandsläckning, off-road, militären och civilförsvaret.

Iveco har över 27.000 anställda och 27 produktionsverksamheter fördelade på 16 länder över hela världen och sätter i bruk de senaste teknologierna utvecklade på 6 forskningscenter. Utöver Europa finns verksamheten i Kina, Ryssland, Australien, Argentina, Brasilien och Sydafrika. Fler än 4.600 serviceplatser i mer än 100 länder garanterer teknisk support över hela jorden där det finns en Iveco-lastbil i arbete.