Pressmeddelande

Ivecos ECODAILY årets kommersiella fordon i Frankrike 2010
Under de fyra månader som gått sedan lanseringen har ECODAILY snabbt blivit populär och det har redan sålts över 30 000 fordon.
ECODAILY vann under 2009 flera utmärkelser i Storbritannien och Irland. Nu har ECODAILY vunnit ett nytt prestigefyllt pris. Den här gången är det den ansedda franska motortidningen L'Argus de l'Automobile som utsett ECODAILY till årets kommersiella fordon i Frankrike bland alla nya modeller som säljs i landet.
Iveco fick ta emot utmärkelsen i Eiffeltornet inför en jury som bestod av experter från fordonsindustrin, motorjournalister, påbyggare, chaufförer och representanter från biluthyrningsföretag. Iveco har gjort betydande investeringar i miljöarbetet och det var något som gick hem hos juryn gällande ECODAILY. Fordonets alla ekologiska värden lyftes fram som en av de bidragande orsakerna till utmärkelsen.
Nya ECODAILY är resultatet av över 30 års utveckling och förbättringar inom Daily-familjen. Ledstjärnan är ECO -Ekonomi och Ekologi - med full respekt för miljön. ECODAILY uppfyller redan mer än väl de tuffa Euro 5-kraven med sina EEV-motorer. som också förväntas att ligga nära den kommande Euro 6-normen. ECODAILY-serien erbjuder transportfordon som ger utmärkt miljöprestanda med fyra ekologiska kraftenheter: Diesel, två versioner som uppfyller de stränga EEV (Enhanced Environmentally Friendly Vehicle), en metan-bensinmotor bifuel (Natural Power) version, optimerad för naturgas, med en liten extra bensintank, fungerar som en nödsituation bränsletillförsel, och eldriftversionen (ECODAILY Electric). Tekniska innovationer som gör att ECODAILY är särskilt väl rustat för att tillgodose de utmaningar som finns, utan att kompromissa på prestanda, tillförlitlighet och robusthet på produkten. ECODAILY finns i mer än 7 000 olika modeller från 3,2-7 tons totalvikt, med ett brett utbud av chassihytter och skåpbilar från 7- 17m³.

Iveco

Iveco utvecklar, producerar och marknadsför ett brett spektrum av lätta, medium och tunga nyttofordon, entreprenadfordon, stads- och intercity-bussar samt specialfordon till bruk inom brandsläckning, off-road, militären och civilförsvaret.

Iveco har över 27.000 anställda och 27 produktionsverksamheter fördelade på 16 länder över hela världen och sätter i bruk de senaste teknologierna utvecklade på 6 forskningscenter. Utöver Europa finns verksamheten i Kina, Ryssland, Australien, Argentina, Brasilien och Sydafrika. Fler än 4.600 serviceplatser i mer än 100 länder garanterer teknisk support över hela jorden där det finns en Iveco-lastbil i arbete.

Torino, 22th January 2010

For broadcast-standard video supporting this press release, please visit www.thenewsmarket.com/iveco.