Evropska unija je izdala direktivo 2000/53/CE z namenom zmanjšanja vpliva neuporabnih vozil na okolje: s tem spodbuja zmanjšanje pridelave odpadkov ter prispeva k zaščiti, ohranjanju in izboljšanju kakovosti okolja. S tem namenom direktiva določa kriterije, ki jih mora proizvajalec upoštevati.
Da bi preprečili proizvodnjo okolju škodljivih odpadkov, so bili proizvajalci skupaj z opremljevalci vključeni v kvalifikacijo materialov, ki se uporabljajo pri izdelavi novih vozil. Normativa predvideva, da bodo, do leta 2015, vozila za prevoz blaga in oseb (opremljena z največ devetimi sedeži), s skupno težo do 3,5 t odpoklicana v 95% njihove povprečne teže. Iveco se lahko pohvali, da strankam že ponuja izdelek, kjer se odstotnost odpoklica že približuje določenim omejitvam.

Poleg tega, normativa o neuporabnih vozilih – ki je v Italiji vstopila v veljavo z zakonskim odlokom št. 20, dne 20. junija 2003, s sprejetjem Evropske direktive (2000/53/EC) – predvideva, da vsi proizvajalci in uvozniki novih vozil odpokličejo neuporabna vozila s tržišča in s tem zagotovijo spoštovanje do okolja. Da bi vozila ustrezala, morajo vključevati npr. motor, prenos, karoserijo, elektronske centrale in katalizator ter ne smejo vsebovati dodatnih odpadkov.

Da bi vsaki stranki zagotovil izjemen servis, v skladu z veljavnimi določili, za odvoz neuporabnih vozil, je Iveco razvilo sistem, ki omogoča strankam, da neuporabno vozilo, brez dodatnih stroškov [1], dostavijo h pooblaščenim uničevalcem vozil.

Za informacije o najbližjih pooblaščenih uničevalcih vozil, se stranka lahko obrne na mrežo prodajalcev Iveco. Centre za uničevanje vozil je Iveco skrbno izbral z namenom zagotavljanja ustreznega servisa, ki zadošča kakovostnim standardom za zbiranje in reciklažo neuporabnih vozil ter ravnanje z njimi.
V tem odseku je na razpolago seznam centrov za uničevanje vozil, razdeljenih po območjih.

[1] z izjemo tistega, kar določa Javni register vozil glede odvoza vozil in morebitnih stroškov transporta.
Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: 0206749e-6985-8089-37b2-cb3a57d10755.