TCO / TOTAL COST OF OWNERSHIP

TCO (engl. Total cost of ownership) je skupni strošek ki se pojavi tekom koriščenja vozila. Držati troške znotraj sprejemljivih meja je pogosto zahtevna naloga. A v večini primerov je to zmagovalna poslovna strategija. Zato je IVECO sestavil ta izračun ki Vam lakho pomaga sinhronizirati Vaše stroške in Vaše zmožnosti ter dobiti zanesljivo sliko operativnih stroškov Vašeg vozila.

KALKULATOR TCO

KALKULATOR TCO

Podjetju IVECO ni vseeno za vaše stroške in razume, kako pomembno je njihovo predvidevanje in obvladovanje. Pri tem vam priskoči na pomoč kalkulator TCO (skupni stroški lastništva).  

Za izračun skupnih stroškov vozila nastavite vrednosti spodnjih parametrov glede na uporabo vozila v vašem podjetju in kliknite na „Izračun“. Na ta način boste lažje upravljali in usklajevali vse stroškovne postavke ter si ustvarili zanesljivo predstavo o obratovalnih stroških vozila med njegovo celotno življenjsko dobo.

SKUPNI STROŠKI LASTNIŠTVA

Program TCO2 Live kupcem težkih tovornjakov IVECO nudi edinstvene storitve:  

  • TCO2 SMART REPORT - tedenska poročila o voznem slogu in porabi goriva.
  • TCO2 ADVISING - nasveti za varčevanje z gorivom, ki jih pripravi za to usposobljena ekipa
  • TCO2 DRIVING - usposabljanja o varčni vožnji. Na usposabljanjih voznike naučimo, kako zmanjšati porabo goriva in povečati vzdržljivost vozila ter varnost na cesti.

SKUPNI STROŠKI LASTNIŠTVA
TCO2 SMART REPORT

TCO2 SMART REPORT

@Titolo

Zbiranje podatkov na daljavo s programom za OCENITEV SLOGA VOŽNJE (DRIVING STYLE EVALUATION) v vozilu omogoča ocenjevanje glavnih lastnosti vozila in voznika, ki so pomembne za učinkovito vožnjo. 

Upravitelj voznega parka enkrat na teden prejme avtomatizirano e-pošto z informacijami o voznikovem odzivanju na cesti in povezanim dogajanjem, porabi goriva posameznih vozil in ogljičnem odtisu za celotni vozni park. Ta storitev ni povezana z drugimi storitvami za upravljanje voznih parkov na spletnem portalu.  

Ponudba za vozila NOVI STRALIS XP vključuje 4 leta uporabe storitve TCO2 SMART REPORT.​

Storitvi TCO2 SMART REPORT in TCO2 ADVISING lahko porabo goriva zmanjšata do 3 %.

TCO2 ADVISING

@Titolo

IVECO je vsestranski „svetovalec za porabo goriva“ – zvesti spremljevalec na poti prevozne učinkovitosti in trajnostnosti. 

Naše izkušnje z najučinkovitejšimi načini varčevanja z gorivom temeljijo na večletnem zbiranju in obdelavi operativnih podatkov (v sodelovanju z našimi strankami) za različne vožnje in poti. 

IVECO zdaj to edinstveno strokovno znanje nudi v obliki storitve, za katero skrbijo usposobljene ekipe strokovnjakov za porabo goriva na posameznih trgih. Ti neprestano spremljajo ključne kazalnike uspeha voznih parkov, da lahko po meri razvijajo načrte za izboljšave. Pri nakupu modelov NOVI STRALIS XP in NP lahko koristite eno leto uporabe storitve TCO2 ADVISING.

Storitvi TCO2 SMART REPORT in TCO2 ADVISING lahko porabo goriva zmanjšata do 3 %.

TCO2 DRIVING

@Titolo

Dobri vozniki lahko privarčujejo toliko goriva kot najbolj razvite tehnologije: IVECO zato nudi posebna usposabljanja, na katerih lahko vozniki naših strank razvijejo ustrezne veščine. 

Na usposabljanjih voznike naučimo, kako zmanjšati porabo goriva in povečati vzdržljivost vozila ter varnost na cesti. 

Usposabljanja je mogoče prilagoditi potrebam stranke, organizirajo pa se lahko v prostorih stranke ali podjetja IVECO. Obravnavane teme vključujejo poznavanje vozila, njegovih lastnosti in funkcij ter praktično vožnjo z usposobljenim učiteljem.

Storitvi TCO2 SMART REPORT in TCO2 ADVISING lahko porabo goriva zmanjšata do 3 %.